Studenții Universității din București sunt invitați participe la cursurile organizate în cadrul microprogramului Civic Engagement oferit de Universitatea din București alături de Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea din Tübingen.
Dezvoltat în cadrul CIVIS, microprogramul oferă studenților un nou traseu de învățare care completează programul de studii și le permite acestora să își construiască un curriculum individual, în funcție de propriile interese de studiu și cercetare. Prin structura și cursurile oferite, microprogramul oferă noi experiențe de învățare, având la bază pedagogii inovative, schimburi culturale, multilingvism și conexiuni cu alți studenți din cadrul Alianței CIVIS.
Universitatea din București organizează în cadrul microprogramului Civic Engagement două cursuri:
University-based projects for local sustainable development in European UNESCO Global Geoparks, susținut de lect. univ. dr. Alexandru Andrășanu, director al Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului și cadru didactic al Facultății de Geologie și Geofizică a UB, și de Cristina Toma, doctorandă a Universității din București
Engaging Marginalized Communities, susținut de prof. univ. dr. Sorin-George Toma, cadru didactic al Facultății de Administrație și Afaceri a UB, și de prof. univ. dr. Otniel Bunaciu, decan și cadru didactic al Facultății de Teologie Baptistă a UB.
În cadrul microprogramului Civic Engagement, studenții au ocazia să aplice cunoștințele dobândite în practică, într-un context comunitar, fac schimb de perspective asupra problemelor societății actuale cu colegii studenți de la aceeași universitate și de la universitățile partenere CIVIS. Acesta promovează angajamentul civic în mediul academic și susține studenții să își asume responsabilitatea și să câștige experiență, asigurând totodată o contribuție semnificativă la dezvoltarea lor profesională și personală. Detalii suplimentare pot fi obținute direct din secțiunea dedicată microprogramului pe site-ul CIVIS, disponibilă aici.
CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectată de Comisia Europeană între primele 17 universități-pilot europene, Alianța CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70.000 de membri ai personalului, inclusiv 37.400 de cadre universitare și cercetători.