Studenții Universității din București de la toate nivelurile de studii sunt invitați să participe evenimentul de prezentare a microprogramului CIVIS „Global Awareness”, care va avea loc luni, 24 octombrie 2022, ora 16:00 (ora României).
Evenimentul este deschis atât studenților deja înscriși în microprogram, cât și celor care doresc să afle mai multe informații și ar fi interesați să se înscrie în microprogram în acest an universitar.
Persoanele interesate sunt rugate să transmită un email la adresa gae@tracs.uni-tuebingen.de.
Microprogramul GLOBAL AWARENESS
Acest microprogram, lansat de Universitatea din București, Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea din Tübingen, oferă studenților de la toate disciplinele și ciclurile de studii posibilitatea de a dobândi competențe transdisciplinare în înțelegerea și analiza fenomenelor globale și transfrontaliere. Întâmpinarea provocărilor globale – cum ar fi problemele legate de energie, climă și mediu – reprezintă un obiectiv de bază al Alianței CIVIS.
Cursurile incluse în microprogram oferă cunoștințe aprofundate despre globalizare și procesele transfrontaliere, precum și oportunități de a reflecta asupra interconexiunilor globale în viața de zi cu zi. Acoperind o gamă largă de subiecte și abordări, cursurile oferite în acest program încurajează dezvoltarea competențelor inter- și transdisciplinare și a abilităților de rezolvare a problemelor pentru a face față problemelor sociale, culturale, economice, juridice, politice și ecologice ale perioadei actuale. În acest fel, studenții sunt educați pentru a deveni actori responsabili într-o lume globalizată.
Ce sunt microprogramele CIVIS?
Microprogramele CIVIS permit studenților să combine mai multe cursuri sau module într-o manieră coerentă pentru a-și consolida sau completa programul principal de studii din facultate. Prin alegerea unui microprogram, studenții își pot construi propriul curriculum, cursurile având un caracter transdisciplinar. Microprogramele se adresează studenților de la toate nivelurile de studii (licență, masterat, doctorat).
De ce să participați la un microprogram CIVIS?
Microprogramele oferă studenților acces la:
- module monodisciplinare colaborative;
- teme extracurriculare și competențe transferabile;
- cursuri transdisciplinare pe o temă orientată spre provocări globale.
Studenții își pot construi un traseu flexibil de învățare. În plus, având în vedere că un microprogram este conceput și furnizat în parteneriat cu diferite universități din Alianța CIVIS, aceste opțiuni de mobilitate vor deschide noi experiențe de învățare, pedagogii inovatoare, schimburi culturale, multilingvism și conexiuni cu alți studenți din Alianța CIVIS.
Microprogramele CIVIS permit studenților să combine mai multe cursuri sau module CIVIS într-un singur proces de învățare coerentă, care consolidează sau completează programul lor principal de studiu. Astfel, alegând un microprogram, îți poți construi propriul curriculum într-un singur domeniu CIVIS sau extinzându-ți opțiunile transdisciplinare. Programele sunt organizate pentru studenți de la toate nivelurile (licență, master sau doctorat).
Alte informații despre microprogramele CIVIS sunt disponibile aici, iar un scurt clip video este disponibil aici.