Studenții Universității din București, laureați ai concursului internațional de matematică SEEMOUS 2019

Studenții Universității din București, laureați ai concursului internațional de matematică SEEMOUS 2019

20 martie, 2019 in Actualitate, International, Știri

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut un rezultat de excepție, clasându-se pe primele locuri la a 13-a ediție a South Eastern European Mathematical Competition for University Students (SEEMOUS 2019), care s-a desfășurat între 12-17 martie 2019, la Devin, în Bulgaria.
Astfel, Dragoș Manea, student în anul II la Matematică, a câștigat concursul, clasându-se pe locul I, cu punctaj maxim și medalie de aur. Dragoș a participat și la ediția de anul trecut a concursului (SEEMOUS 2018), la care a obținut o medalie de argint. Andrei-Robert Bâra, student în anul I la Matematică, s-a clasat pe locurile 2-3, iar Călin-Daniel Spiridon, student în anul II la Matematică, pe locul 4, amândoi primind medalie de aur. Călin a luat medalie de aur și la ediția de anul trecut a concursului. Tot medalie de aur a obținut și Andrei-Alexandru Jelea, student în anul I la Matematică, care s-a clasat pe locul 6, concurând pentru Universitatea Politehnica din București, la care este de asemenea student.
Rezultatele complete pot fi consultate pe site-ul concursului.
Studenții au fost însoțiți la concurs de conf. univ. dr. Cornel Băețica și lect. univ. dr. Gabriel Mincu, profesori la Facultatea de Matematică și Informatică.
SEEMOUS este un concurs internațional de matematică pentru studenții de anul I și II, organizat de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est (Mathematica Society of South Eastern Europe – MASSEE) din anul 2007, la care participă universitățile din Balcani, dar și alte universități invitate. La ediția a 13-a, cea de anul acesta, au participat 83 de studenți de la 21 de universități.
Rezultatul obținut de studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București anul acesta este cel mai bun începând din 2010, când studenții facultății au câștigat tot 4 medalii de aur.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.