Facultatea de Științe Politice

Decan
Prof. univ. dr. Ionela Băluță
ionela.baluta@fspub.unibuc.ro

Prodecan
Conf. univ. dr. Raluca Alexandrescu
raluca.alexandrescu@fspub.unibuc.ro

Prodecan
Conf. univ. dr. Anca Dohotariu
anca.dohotariu@fspub.unibuc.ro

Prodecan
Conf. univ. dr.Claudiu Tufiș
claudiu.tufis@fspub.unibuc.ro

Departamentul de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate
Prof. univ. dr. Mihai Chioveanu – director de departament
mihai.chioveanu@fspub.unibuc.ro

Secretariat
secretariat@fspub.unibuc.ro
contact@fspub.unibuc.ro
+4021–313.90.07

Site web
fspub.unibuc.ro

Adresă
Calea Plevnei nr. 59, 010223, București
Str. Spiru Haret, nr. 8, sector 1, București, 010175 (sediu istoric)

Fondată în 1991, Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) este instituția românească de profil cea mai bine conectată internațional și care oferă studenților săi cel mai complex pachet de servicii educaționale din România.

FSPUB este singura facultate de științe politice din țară care oferă un parcurs complet licență-master-doctorat în trei limbi: română, engleză și franceză, în domeniile Științe politice și Relații internaționale & studii europene.

Facultatea de Științe Politice a Universității din București este și facultatea de științe politice din România cu cei mai mulți profesori specializați în științe politice și/sau relații internationale/studii europene, iar corpul său profesoral este format aproape în întregime din universități occidentale prestigioase (ex. École des Hautes Études en Sciences Sociales, Institut d’Études Politiques Paris, University of Oxford, Università degli Studi di Bologna, Université Libre Bruxelles, Central European University, Pensylvania State University, ș.a.).

De asemenea, facultatea oferă studenților și o perspectivă inter- sau pluri-disciplinară, având cadre didactice specializate în istorie, sociologie, drept, economie și filosofie.

Anual, în cadrul facultății sunt organizate numeroase manifestări științifice și profesionale, adesea internaționale, prin care studenții au ocazia să vină în contact direct, atât cu cercetarea de avangardă din domeniu, cât și cu potențiali recrutori de pe piața muncii.

Mai mult, toți studenții participă la stagii de practică de minim un semestru în instituții relevante pentru specializarea lor, iar aceste stagii sunt recunoscute ca parte a programelor de studii la care sunt înscriși.

La studiile de master, studenții au acces la o paletă și mai largă de activități de practică și la activități special concepute pentru acces la o mai bună angajabilitate în mediul profesional internațional.

Absolvenții FSPUB sunt angajați în special de:

  • Instituții guvernamentale și administrație publică din România (în special Ministerul Afacerilor Externe, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, ministere, Institutul Diplomatic Român, Institutul European din România, agenții guvernamentale, primării)
  • Instituții europene (în special Comisia Europeană, Parlamentul European, Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, agenții UE)
  • Ambasade și organizații internaționale (ex. Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Ambasada Franței, Institutul Cultural Francez, British Council, Institutul Cultural Ceh, Agence Universitaire de la Francophonie ș.a.)
  • Organizații mass media, comunicare și industrii CREATIVE (presa scrisă și audio-vizuală, departamente de comunicare ale unor companii naționale și internaționale, firme de publicitate)
  • Organizații non guvernamentale naționale și internaționale
  • Partide politice și organizații de consultanță politică naționale și internaționale
  • Instituții de învățământ universitar și cercetare din România și din străinătate, în special din Europa, SUA, Africa și Orientul Mijlociu

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.