Facultatea de Teologie Baptistă

Decan
Prof. Univ. Dr. Habil. Otniel Ioan Bunaciu
otniel.bunaciu@g.unibuc.ro

Departamentul de Teologie Baptistă
Conf. univ. dr. Corneliu Boingeanu
corneliu.boingeanu@ftb.unibuc.ro

Secretariat
secretariat@ftb.unibuc.ro
+40 (21) 314 35 56,
+40 (21) 314 76 41

Site web
ftb.unibuc.ro

Adresă:
Str. Berzei, nr. 29, sector 1, Bucureşti, 010521

Facultatea de Teologie Baptistă este o facultate a Universităţii din Bucureşti care pregăteşte şi echipează în spiritul credinţei creştine evanghelice tineri şi tinere pentru a se implica în viaţa bisericilor şi a societăţii contemporane.

Înființată în anul 1991, având ca specializări teologia baptistă didactică şi teologia baptistă socială, Facultatea de Teologie Baptistă oferă în prezent şi oportunitatea de a urma studii de masterat pe durata a doi ani, precum şi studii de doctorat în teologie.

Facultatea dispune de o bază materială modernă care sprijină procesul didactic şi de cercetare, sub forma echipamentelor electronice din laboratoare şi bibliotecă, laptop-uri şi video-proiectoare, utilizate în procesul de predare. Aceasta dinamizează oferta de studii şi măreşte credibilitatea instituţională pe piaţa serviciilor educaţionale.

Facultatea îşi propune să contribuie în mod consistent şi creativ la consolidarea culturală, socială şi etică, spirituală, a societăţii româneşti ca societate integrată în Uniunea Europeană, afirmând diversitatea culturală şi valorile civilizaţiei creştine, în particular a celor protestante, evanghelice.

Anual, Facultatea de Teologie Baptistă, împreună cu Institutul Teologic Baptist din Bucureşti, organizează cel puţin o sesiune de comunicări ştiinţifice cu participare naţională şi internaţională (Anglia, Cehia, Austria, Olanda, SUA, Republica Moldova etc.). Aceasta s-a dezvoltat an de an atât din punct de vedere al varietăţii tematicilor abordate, cât şi din cel al numărului de participanți.

Facultatea de Teologie Baptistă manifestă o reală deschidere faţă de colaborările cu străinătatea, având parteneriate şi colaborări cu universităţi şi instituţii de cercetare din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Belgia, Cehia, Moldova. Astfel, dintre acestea, pot fi amintite următoarele: Cooperarea cu TCMII din Indianapolis, SUA şi cu TCMII din Viena, Austria; Cercetare – cu Regent’s Park College, University of Oxford, Anglia; Colaborare – organizarea de sesiuni de comunicări ştiinţifice – cu Colegiul Pedagogic Teologic din Chişinău, Republica Moldova şi cu Fundaţia Providenţa, Bucureşti, România.

Facultatea de Teologie Baptistă antrenează studenţii motivaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică, având un rol important în realizarea de studii teoretice şi aplicative cu privire la aspectele sociale și religioase.

Absolvenții Facultății de Teologie Baptistă pot deveni preoți, asistenți sociali, profesori, cercetători, pot lucra în Administrație publică, în mass-media sau în domeniul relațiilor publice.

ACTUALITATE

GALERIE FOTO

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.