Universitatea din București a aderat la platforma BACES – Brussels Academy for China and European Studies

Universitatea din București a aderat la platforma BACES – Brussels Academy for China and European Studies

03 mai, 2019 in Slider principal

Miercuri, 24 aprilie 2019, Universitatea din București a aderat la platforma BACES – Brussels Academy for China and European Studies. Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 9:00 în sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46) în prezența reprezentanților mai multor instituții afiliate BACES.

Acordul de aderare a Universității din București la BACES a fost semnat de profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, și de prof. Jan Cornelis, prorector pentru internaționalizare în cadrul Brussels Diplomatic Academy, organism care coordonează activitatea BACES. Totodată, la ceremonia de semnare au participat profesoara Li Li, directorul chinez al Institutului Confucius din cadrul Universității din București, profesoara Luminița Bălan, directorul român al Institutului Confucius din cadrul UB și conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București.

Anunțarea acordului a fost urmată de o conferință care a abordat două teme majore pentru rolurile asumate de știință și mediul academic în societatea contemporană: raportul dintre open science și comunicarea științei și cel dintre știință, mediul universitar și lumea modernă. În primul panel au susținut prelegeri prof. Jan Cornelis și prof. Marc Vanholsbeeck, iar în al doilea au conferențiat prof. Mircea Dumitru, conf. Sorin Costreie și Bogdan Popovici, aceștia propunând diverse abordări pentru temele anunțate și răspunzând, totodată, întrebărilor venite din partea publicului.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici.

Mai multe informații despre platforma BACES pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.