Joi, 4 februarie 2021, la invitația decanului Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, conf. univ. dr. Laura Sitaru, a avut loc vizita unei delegații oficiale a Institutului Cervantes, condusă de prof. univ. dr. Luis García-Montero, directorul general al Institutului Cervantes din Madrid și cadru didactic al Universității din Granada.
La întrevedere au participat și Javier Jiménez Zumalacarregui, directorul Institutului Cervantes din București, Alina Cantacuzino, responsabil de programe culturale al Institutului, conf. univ. dr. Ileana Ratcu, prodecan al FLLS pentru Relații Internaționale și prof. univ. dr. Mianda Cioba, director al Departamentului de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă din cadrul FLLS.
În cursul unui schimb de informații și de opinii privind locul limbii și culturii spaniole în programele academice ale Facultății de Limbi și Literaturi Străine, oaspeții au prezentat câteva dintre proiectele prin care se va celebra împlinirea în acest an a unui sfert de secol de la înființarea sucursalei din București a Institutului Cervantes.
Stabilirea de noi obiective pentru colaborarea academică dintre FLLS și IC din București
De asemenea, s-a discutat despre extinderea colaborării dintre FLLS și Institutul Cervantes din București prin programe comune specifice, cum ar fi cele care vizează organizarea practicii de specialitate a studenților, stabilirea unor colaborări cu universități spaniole în vederea diversificării ofertei academice a programului masteral de Studii Hispanice (în limba spaniolă), organizarea unor manifestări culturale dedicate atât publicului academic, cât si publicului larg interesat de limba și cultura spaniolă.
Mai multe informații despre activitățile derulate în cadrul Institutului Cervantes din București puteți afla aici.
Activitatea IC din București, adaptată situației actuale
Directorul Institutului Cervantes, prof. univ. dr. Luis García-Montero s-a aflat la București, în cadrul vizitei oficiale pe care ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării a Regatului Spaniei, Arancha González Laya, a efectuat-o în România. În cadrul vizitei oficiale în țara noastră, profesorul Montero a analizat situația limbii spaniole în ambele țări și munca pe care o desfășoară cele două centre în demersul lor de a promova învățarea limbii spaniole, precum și activitățile culturale, în contextul digitalizării inevitabile a ofertei educaționale și culturale (cursuri și conferințe online, expoziții virtuale etc.) care a trebuit să se adapteze situației pandemice.