Universitatea din București, gazda celei de-a 49-a ediții a Hexagonului Facultăților de Drept

Universitatea din București, gazda celei de-a 49-a ediții a Hexagonului Facultăților de Drept


Peste 200 de studenți și profesori de la cele mai importante facultăți de drept din România și Republica Moldova, prezenți la UniBuc

Peste 200 de studenți și cadre didactice de la cele mai importante facultăți de drept din România și Republica Moldova vor participa, în perioada 17-20 aprilie 2019, la a 49-a ediție a Hexagonului Facultăților de Drept, organizată de Facultatea de Drept a Universității din București.

În prezent, Hexagonul Facultăților de Drept este un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Astfel, pe parcursul celor patru zile, studenții celor șase facultăți vor participa la probe scrise care le vor testa cunoștințele de drept penal, drept civil și drept constituțional. Nu în ultimul rând, întâlnirea Hexagonului Facultăților de Drept va propune participanților și o secțiune sportivă.

Pe lângă pregătirea de înaltă calitate a studenților care trec pragul celor șase facultăți, colaborarea instituțională se concretizează și în coordonarea planurilor de învățământ și activități științifice comune, precum colaborarea pentru redactarea de articole, cursuri, tratate, organizarea de conferințe, seminare sau sesiuni științifice. În acest sens, numeroase generații de profesori și studenți au întreținut spiritul colaborării academice și colegiale, promovând valorile învățământului juridic românesc, dar și excelența în selecția și pregătirea studenților, precum și în cercetarea științifică.

Hexagonul Facultăților de Drept își are începutul în anul 1970, reunind inițial doar cele trei facultăți de drept din România acelui an (Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) din România sub formă de „Triunghiular”.

Aspirația instituțiilor de învățământ pentru perfecționare și buna pregătire a viitorilor specialiști a continuat tradiția „Triunghiularului” și, apoi, a „Patrulaterului” (București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași), la care s-au adăugat încă două instituții de învățământ superior juridic din Craiova și Timișoara, create după 1990.

În plus, în anul 2014, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a participat pentru prima dată la Hexagon, cu statut de invitat special. Este de menționat faptul că acest concurs se desfășoară în baza legislației române, ceea ce constituie o provocare în plus pentru studenții Facultății de Drept de la Chișinău.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.