Universitatea din Bucureşti, în finala Premiilor Uniunii Europene pentru energia durabilă

Universitatea din Bucureşti, în finala Premiilor Uniunii Europene pentru energia durabilă


Marți, 18 iunie 2019, premiile Uniunii Europene pentru energia durabilă își anunță, pentru al XIV-lea an consecutiv, câștigătorii. Printre cele 12 finaliști se regăsește şi Universitatea din Bucureşti, care a fost, în 2018, pentru al doilea an consecutiv, partener al proiectului european Horizon 2020, în derularea programului Students Achieving Valuable Energy Savings (SAVES 2).

O extindere a proiectului SAVES, în cadrul căruia s-a derulat campania Student Switch Off, SAVES2 şi-a propus să modifice comportamentele legate de energia sustenabilă în rândul a peste 219.000 de studenţi, din 7 ţări diferite, cu scopul de a promova reducerea risipei energiei.

Ajunși în finala alături de alte 11 echipe, „ambasadorii” Universităţii din Bucureşti concurează la categoria Leadership din cadrul competiției și pot fi votați până cel târziu miercuri, 12 iunie 2019, la ora 23:59 (CEST), aici.

Printre țările care participă la proiect se regăsesc, pe lângă România, și Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda și Lituania.

Premiile fac parte din Săptămâna UE privind energia durabilă (EUSEW), care va avea loc la Bruxelles în perioada 18-20 iunie 2019. Organizat de Comisia Europeană, EUSEW este cel mai mare eveniment dedicat energiilor regenerabile și consumului eficient de energie in Europa. Printre țările participante în cadrul proiectului se regăsesc, pe lângă România, și Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda și Lituania.

Politicile energetice ale UE urmăresc să asigure accesul cetățenilor europeni la surse de energie sigure, accesibile și durabile. Premiile UE pentru energie durabilă (EUSEW Awards) recunosc rolul crucial al sectorului privat și public, ONG-urilor, autorităților naționale și locale pentru o Europă neutră din punct de vedere al climei. În fiecare an, Comisia Europeană recunoaște cele mai importante inițiative din sectorul energetic.

Mai multe detalii despre premiile Uniunii Europene pentru energia durabilă pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.