Universitatea din București lansează un nou apel de propuneri CIVIS Open Lab pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială

Universitatea din București lansează un nou apel de propuneri CIVIS Open Lab pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială

Proiecte pentru elevi din medii vulnerabile, pentru amenajarea Pădurii Băneasa și pentru dezvoltarea Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, finanțate în cadrul primului val Open Lab UB-CIVIS

Universitatea din București lansează un nou apel de propuneri CIVIS Open Lab pentru cofinanțarea unor proiecte pentru dezvoltarea și implementarea acelor inițiative care oferă soluții pentru a aborda provocările socio-economice cu care se confruntă comunitatea.

Pentru acest al doilea apel CIVIS Open Lab, Universitatea din București va aloca un buget total de 10.000 Euro, iar termenul-limită pentru trimiterea propunerilor este 20 septembrie 2021, inclusiv.

Apelul este deschis pentru toți actorii instituționali din comunitățile în care Universitatea din București își desfășoară activitatea, prin structurile sale de educație și cercetare existente. Astfel, pot propune proiecte pentru Open Lab UB următoarele categorii: institutele de cercetare – legate de profilul UB; actori din sfera educației: școli, universități, centre educaționale etc.; reprezentanți ai mediului de afaceri: corporații și IMM-uri, camere de comerț; ONG-uri, diferite asociații și fundații (inclusiv studențești din UB); autorități publice sau alte entități; membri ai comunității academice a UB – studenți, cadre didactice, cercetători.

Obiectivele CIVIS Open Lab și ale prezentului apel vizează: conectarea educației, cercetării și inovării CIVIS la nevoile și provocările locale; dialogurile în sfera problemelor locale, prin cercetare, inovare, educație și, acolo unde este util, prin parteneriate de tipul public-privat, identificând soluții la nevoile locale; oferirea unor proiecte pedagogice solide, de învățare de tip service-learning, care stimulează angajamentul civic și competențele transversale pentru studenții CIVIS; consolidarea ecosistemelor teritoriale și dezvoltarea regională.

Inițiativele propuse trebuie să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în următoarele trei domenii:

  • Sustenabilitate și reziliență urbană

Proiectele vor promova dezvoltarea sustenabilă, creșterea incluzivă și starea de bine a cetățenilor prin inițiative ce permit adaptarea orașelor la situații nefavorabile (șocuri), inclusiv prin schimbul de bune practici între orașe. Propunerile vor aborda unul sau mai multe domenii: economic, social, mediu și pot viza inclusiv schimbarea instituțională.

  • Educație și cultură

Aceste inițiative au în vedere educația și învățarea mobilă, dezvoltarea de rețele educaționale și cultural-artistice locale. Proiectele vor promova o abordare educațională inovativă, adaptată unor contexte noi, aflate în continuă schimbare. Este astfel sprijinită atât învățarea în unitățile de învățământ, cât și cea autodirijată sau la locul de muncă.

  • Cercetare și transformare digitală

Proiectele vor promova soluții și metode de lucru cu unelte digitale, crearea de laboratoare virtuale și/sau mobile de studii, comunicarea rezultatelor activității de cercetare-dezvoltare-inovare în comunitate în diferite domenii (accesare online, baze de date etc).

Aplicațiile vor fi depuse prin intermediul formularului FIȘA DE PROIECT cu o descriere completă a proiectului și vor fi transmise prin e-mail la adresa civis-ol@unibuc.ro până la data de 20 septembrie 2021 în format word și pdf. Aplicațiile vor include și declarații de interese din partea altor entități/părți interesate care doresc să susțină obiectivele și activitățile proiectului. Informații suplimentare pot fi solicitate la aceeași adresă de e-mail.

Apelul integral poate fi accesat aici, FIȘA DE PROIECT (anexa 1) este disponibilă aici, iar criteriile de evaluare (anexa 2) pot fi accesate aici.

Proiecte finanțate ca urmare a primului val Open Lab UB-CIVIS: de la intervenții educaționale pentru elevi cu nevoi speciale până la intervenții urbane

În cadrul primului apel Open Lab UB-CIVIS, finalizat prin anunțarea câștigătorilor la 29 ianuarie 2021, Universitatea din București finanțează câte un proiect pentru fiecare dintre cele trei domenii menționate anterior.

Astfel, pentru domeniul Sustenabilitate și reziliență urbană, proiectul selectat aparține Asociației Parcul Natural Văcărești„Oameni și arbori. Soluții de management al Pădurii Băneasa pentru dezvoltare urbană durabilă și reziliență”, în domeniul Educație și cultură finanțarea a fost acordată Facultății de Psihologie și Științele Educației a UB pentru proiectul „Servicii de accesibilizare a conținutului învățării și suport pentru copii/tineri din grupuri vulnerabile”, în timp ce Centrul Geomedia a primit finanțare pentru proiectul „Science for resilience. Cercetare pentru dezvoltare durabilă locală”, încadrat în domeniul Cercetare și transformare digitală.

Proiectul Oameni și arbori. Soluții de management al Pădurii Băneasa pentru dezvoltare urbană durabilă și reziliență aparține Asociației Parcul Natural Văcărești și își propune să fundamenteze o serie de măsuri de management care să promoveze sustenabilitatea, serviciile ecosistemice si bunăstarea comunităților în mediul urban. Realizat în parteneriat cu Universitatea din București, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, proiectul presupune realizarea unei cercetări multi- și transdisciplinare care implică pe de o parte, sistemele naturale, iar pe de altă parte, actori socio-economici și din sfera dezvoltării și implementării politicilor de mediu, a planurilor de urbanism și dezvoltare urbană. Autorii proiectului își propun să realizeze, pe lângă un ghid pentru promovarea serviciilor ecosistemice furnizate de Pădurea Băneasa, și două activități de ghidare în pădure pentru publicul larg organizate de studenții implicați în proiect.

Proiectul Servicii de accesibilizare a conținutului învățării și suport pentru copii/tineri din grupuri vulnerabile își propune crearea unui sistem de suport pentru copii/ tineri din grupuri vulnerabile; înființarea unui Centru de accesibilizare a conținuturilor de învățare, cât și alte resurse necesare suportului pentru învățare în cazul persoanelor din grupuri vulnerabile; utilizarea Centrului respectiv ca bază de practică pentru studenții voluntari și nu numai; crearea la nivelul comunității a unui sistem de sprijin coerent și consolidat pentru copii/ tineri din grupuri vulnerabile cu ajutorul studenților și specialiștilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a UB.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București și Școala Gimnazială Nr. 1 „Sfinții Voievozi” din București, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București, Clinica Medicală pentru Copii „Maria” din București, Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria” din București, Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației din București și Școala Gimnazială nr. 64 „Ferdinand I” din București.

Proiectul Science for resilience. Cercetare pentru dezvoltare durabilă locală vizează realizarea de noi cercetări științifice multidisciplinare în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, de către specialiști și studenți în cel puțin șase domenii diferite, implicarea copiilor și tinerilor din comunitate în cercetările științifice prin intermediul studenților și prelucrarea și transmiterea rezultatelor cercetării științifice în comunitatea locală.

Mai multe detalii despre primul apel Open Lab UB-CIVIS, precum și o descriere a proiectelor câștigătoare, pot fi accesate aici.

CIVIS este o alianță academică ce reunește nouă dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen și University of Glasgow, în calitate de partener asociat. CIVIS reunește o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de angajați, dintre care peste 30.000 sunt cadre universitare și cercetători.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services