Universitatea din București, partener în realizarea celei mai mari platforme digitale de logopedie din România

Universitatea din București, partener în realizarea celei mai mari platforme digitale de logopedie din România


Joi, 20 septembrie 2018, a fost lansat portalul digital Timlogo, cea mai mare platformă de logopedie din România. Proiectul, coordonat de asociația ASCENDIA, este rezultatul unui parteneriat între Universitatea din București, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).
Obiectivul principal al platformei este să ajute atât copiii, cât şi adulţii, să aibă acces mai uşor la terapia logopedică pentru a-şi rezolva problemele de vorbire. Platforma poate fi folosită atât în cabinetul logopedic, cu ajutorul terapeuţilor, cât şi acasă, de către cursanţi. Astfel, Timlogo se adresează atât practicienilor în domeniul logopediei, consilierilor şcolari, cât şi pacienţilor şi întreţinătorilor acestora, educatorilor şi/sau învăţătorilor, părinţilor, pacienţilor adulţi, dar şi instituţiilor publice.
Platforma conține 34 de module logopedice digitale. În fiecare modul sunt incluse activități interactive de învățare, precum clipuri video, animații și jocuri interactive de consolidare. De asemenea, fiecare modul are un anumit personaj, de obicei câte un animal, o plantă sau o pasăre, care, împreună cu avatarul, introduc utilizatorul în activitatea de învățare printr-un scurt dialog animat.
Finanţat în prima competiţie de tipul Transfer la operatorul economic (PTE), din cadrul P2: Creșterea competitivității economiei românești prin CDI, PNCDI III, proiectul Tehnologii informatice multiplatformă cu aplicații interactive in limba română pentru terapie logopedică – TIMLOGORO a fost implementat în perioada octombrie 2016 – septembrie 2018.
Mai multe informații cu privire la Timlogo, cea mai mare platformă digitală de logopedie din România, pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.