Universitatea din București este prima universitate din România în ceea ce privește rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes), conform ultimei ediții a Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings Europe 2025, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spațiul academic la nivel european.
Pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes), Universitatea din București este poziționată în primele 81 de universități din Europa din 684 de instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an. Detalii cu privire la metodologia clasamentului QS World University Rankings Europe 2025 pot fi accesate aici.
De altfel, conform clasamentului general QS World University Rankings 2025, Universitatea din București este prima universitate din România în ceea ce privește rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes) și reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation).
Conform aceluiași clasament, Universitatea din București se menține și anul acesta în topul celor mai importante universități. Astfel, pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes), Universitatea din București este poziționată în primele 235 de universități din lume din 1.503 de instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an, în timp ce pentru indicatorul care vizează reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation), Universitatea din București se situează pe poziția 462 la nivel internațional.
Clasamentul QS World University Rankings Europe se află la a doua ediție și oferă o ierarhie a celor mai importante instituții de învățământ superior din Europa, bazată pe 12 indicatori de performanță, grupați în patru categorii: cercetare (Research and Discovery), angajabilitate (Employability and Outcomes), experiența de învățare (Learning Experience), internaționalizare (Global Engagement) și sustenabilitate (Sustainabilty).
Clasamentul QS World University Rankings, ajuns la a 21-a ediție, oferă, anual, pornind de la nouă indicatori de performanță, o ierarhie a celor mai importante instituții de învățământ superior din lume. Având proporții diferite la calcularea scorului final, cei nouă indicatori vizează reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, ponderea studenților pe facultăți, numărul de citări pe facultăți, ponderea cadrelor didactice internaționale, ponderea studenților internaționali, implicarea în rețele/ parteneriate internaționale de cercetare, angajabilitatea studenților și performanța acțiunilor privind sustenabilitatea. Detalii cu privire la metodologia clasamentului QS World University Rankings 2025 pot fi accesate aici și aici.