Universitatea din București salută rezultatele remarcabile obținute de elevii români la Olimpiadele Internaționale de Matematică, Fizică, Chimie, Geografie și Biologie

Universitatea din București salută rezultatele remarcabile obținute de elevii români la Olimpiadele Internaționale de Matematică, Fizică, Chimie, Geografie și Biologie

Universitatea din București îi felicită pe elevii și profesorii lor, membri ai loturilor olimpice naționale care au obținut rezultate extraordinare la Olimpiadele Internaționale de Matematică, Fizică, Chimie, Geografie și Biologie și își manifestă aprecierea pentru tot efortul și sacrificiile pe care tinerii le-au făcut pentru participarea la olimpiade, cu susținerea familiilor și a profesorilor lor.

Universitatea din București se arată mândră de premiile obținute în acest an de loturile României, cu atât mai mult cu cât profesori din cadrul Universității au pregătit elevii participanți la Olimpiadele Internaționale de Matematică, Fizică și Chimie.

În acest context, UniBuc reconfirmă implicarea sa permanentă în sprijinirea performanței elevilor și profesorilor din învățământul preuniversitar, precum și în implementarea de acțiuni concrete, menite să contribuie la incluziunea educațională a elevilor și a studenților.

Olimpiada Internațională de Matematică a adus României două medalii de aur și patru medalii de argint

La Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), desfășurată în perioada 6-16 iulie 2022 la Oslo, România a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint și, cu un total de 194 de puncte, s-a clasat pe locul 5, cel mai bun rezultat din ultimii 23 de ani.

Astfel, Radu Dragomirescu și David-Andrei Anghel, elevi la Liceul Internațional de Informatică din București au obținut medalii de aur, în timp ce Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru și Radu Lecoiu, elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, precum și Andrei Chiriță, elev la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, au obținut medalii de argint.

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 5, cea mai bună clasare din 1994, fiind depășită doar de China, Coreea, SUA și Vietnam și clasându-se prima în Europa.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de Marius Perianu, cadru didactic la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina (Deputy Leader) și de Lucian Țurea (Observator).

Potrivit conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, acesta este „un rezultat care readuce echipa țării noastre acolo unde îi este locul într-o competiție (Olimpiada Internațională de Matematică) inventată de România. Rezultatul este considerat de multă lume unul dintre cele mai bune din istorie (chiar dacă am fost înainte și pe unul dintre primele trei locuri) pentru că în ultimii ani a crescut interesul tuturor țărilor pentru OIM (acum au participat 105 țări).”

Patru medalii de aur și una de argint au poziționat România pe locul doi mondial la Olimpiada Internațională de Fizică

Desfășurată online și organizată în 2022 de Elveția, ediția cu numărul 52 a Olimpiadei Internaționale de Fizică (IPhO2022) a reunit 369 de concurenți și a adus României patru medalii de aur și una de argint. Echipa României s-a clasat pe locul 2 la nivel mondial și pe locul 1 la nivel european.

Astfel, Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu și Răzvan-Gabriel Marcu, elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, au obținut medalii de aur, în timp ce George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalie de argint. Nu în ultimul rând, menționăm că Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, a fost premiat și cu distincția de „cel mai bun concurent european”.

Delegația României a fost coordonată de prof. dr. Delia Constanța Davidescu și de conf. univ. dr. Adrian Dafinei, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universității din București, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației și de Societatea Română de Fizică.

După cum a afirmat conf. univ. dr. Adrian Dafinei, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universității din București și coordonator al lotului României la Olimpiada Internațională de Fizică IPhO2022, „Facultatea de Fizică a Universității din București a avut și are un rol determinant în obținerea acestor rezultate. În calitate de conducător al echipei de profesori care pregătește elevii capabili de performanță, aș vrea să îndrept atenția și aprecierea publică spre cei care, cu răbdare și perseverență, pregătesc rezultatele. De foarte mulți ani, laboratoarele Facultății de Fizică găzduiesc sesiuni de pregătire experimentală a elevilor capabili de performanță în fizică. Doamna dr. Miron Cristina, domnii dr. Cristea Petrică, dr. Cheche Tiberius, dr. Bazavan Marian, dr. Ion Lucian se ocupă (printr-un remarcabil voluntariat) de acoperirea diferențelor (adesea notabile) dintre cunoștințele oferite de programa română de învățământ de fizică și Syllabus-ul concursurilor internaționale. În calitate de lideri ai echipelor românești pentru concursurile internaționale de fizică, atât eu, cât și doamna Delia Constanța Davidescu, considerăm Universitatea ca perpetuă Alma Mater pentru noi și pentru activitatea de performanță din învățământul preuniversitar”.

Și Olimpiada Internațională de Chimie a adus României două medalii de aur, una de argint și una argint

Olimpiada Internațională de Chimie 2022 (IChO 2022), desfășurată în perioada 10-18 iulie 2022, la Tianjin, China, în format online, și găzduită, pentru echipa României de Universitatea din București, a adus elevilor români două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Inițiativă menită să dezvolte gândirea științifică și să promoveze importanța științelor în formarea gândirii critice la elevi, IChO 2022 a adus împreună 84 de țări, 326 de studenți, 166 de mentori și 140 de profesori supraveghetori.

În cadrul competiției, Alexandru Dianu, elev în clasa a XII-a a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, și Vlad Iova, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, au obținut medalii de aur, în timp ce Teodor Pădureanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău a obținut medalie de argint, iar Vlad Ristache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București a obținut o medalie de bronz.

Proba de concurs a IChO 2022 a avut loc în data de 13 iulie 2022, în amfiteatrul „Grigore C. Moisil” al Universității din București, iar echipa de profesori mentori și supraveghetori, coordonată de acad. Marius Andruh, a fost formată din prof. Daniela Bogdan, cadru didactic la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, lect. univ. dr. Mihaela Matache, lect. univ. dr. Codruța Popescu, asist. univ. dr. Anca Păun și drd. Adrian Apostol de la Universitatea din București.

Trei medalii de bronz pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Biologie 2022

La cea de-a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfășurată în perioada 10-18 iulie 2022 la Erevan, Armenia, echipa României a obţinut trei medalii de bronz. Cei trei elevi premiați sunt Iustina Roșu (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Ștefan Ionel Dumitrescu (Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov) și David Andrei Vlad (Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău). Ștefan Ionel Dumitrescu a obținut și Premiul al II-lea în cadrul temei Proiecte științifice. Din lotul național a făcut parte și Alexandru Cristian Băgăianu (Colegiul Național „Sfântul Sava” din București).

Pregătirea lotului s-a desfășurat la Facultatea de Biologie-Geologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și la Facultatea de Biologie din cadrul Universității din București. La ediția din acest au fost prezenți peste 240 de elevi din 62 de țări. Echipa României s-a clasat în primele 20 de țări.

Patru medalii și locul 3 în lume, palmaresul lotului României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2022

Olimpicii români au cucerit patru medalii și locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiție desfășurată în format online în perioada 12-18 iulie 2022, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

Pregătirea echipei naționale de chimie și selecția pentru IChO 2022 s-au realizat în cadrul Facultății de Chimie a Universității din București, în colaborare cu profesori universitari de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

„Universitatea din București este cu adevărat mândră de rezultatele acestor tineri, care s-au remarcat a fi printre cei mai buni, într-un spațiu științific extrem de competitiv. E munca lor și a profesorilor care i-au însoțit și i-au pregătit în toată această perioadă, iar bucuria noastră e cu atât mai mare cu cât sunt profesori colegi de-ai noștri, de la UniBuc, care au pregătit loturile naționale. Ce ne spune asta? Că suntem aproape de excelență, că o sprijinim și ne implicăm în atingerea ei. Universitatea din București are, iată, cadre didactice competitive la nivel internațional și vom face eforturi susținute pentru a atrage și promova cât mai mulți colegi cu o reputație științifică solidă. În egală măsură, așa cum până acum am primit în rândul comunității noastre academice olimpici naționali și internaționali – numai anul trecut ni s-au alăturat peste 270 de olimpici – invităm și olimpicii de anul acesta să vină la Universitatea din București și să de bucure de o experiență studențească bogată și provocatoare intelectual”, a declarat prof. univ. dr. Marian Preda, Rectorul Universității din București.

Universitatea din București consideră implicarea sa în pregătirea acestor echipe extraordinare de elevi drept o dovadă atât a angajamentului față de încurajarea excelenței, cât și a pregătirii riguroase și temeinice a profesorilor și cercetătorilor UniBuc, capabili să asigure mentoratul și sprijinirea tinerilor preocupați de diversele științe.

SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.


Google Analytics
Cine suntem
Site-ul este deținut și administrat de Universitatea din București cu sediul în Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București. Pentru a urmări mai ușor informațiile, trebuie să știţi că ne putem referi la instituția noastră folosind termenii „Universitatea din București”, „nouă”, „nostru” etc, iar la tine, ca utilizator și vizitator al site-ului, folosind termenii „utilizator”, „dumneavoastră”, etc. Această politică descrie informațiile pe care le colectăm atunci când vizitați www.unibuc.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor dumneavoastră personale (în cazul în care acestea sunt furnizate) în conformitate cu această politică. Site-ul poate conține legături către și de pe site-uri web. Dacă urmați un link către oricare dintre aceste site-uri web, rețineți că acestea au propriile politici de confidențialitate. Universitatea București nu are nicio responsabilitate sau răspundere pentru aceste politici sau modul în care aceste site-uri web își gestionează datele. Verificați aceste politici înainte de a trimite orice informații personale acestor site-uri.
Informațiile colectate şi durata de stocare
În cazul în care utilizați site-ul nostru, vom colecta și procesa următoarele date personale despre dumneavoastră:
  • Informații pe care ni le oferiți atunci când completați un formular web sau solicitați trimiterea newsletter-ului. Informațiile pe care ni le furnizați pot include numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, etc.
  • Informatiile pe care ni le oferiti in formularul de solicitare de informatii publice (ex. nume, prenume, e-mail) sunt colectate conform Legii nr. 544/2001
  • Informații pe care le colectăm despre dumneavoastră, prin intermediul fişierelor cookie pe care le folosim, în momentul în care accesați site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare, consultați informarea privind cookie-urile.
Stocarea datelor de natură personală se realizează pe servere situate în România, atâta timp cât avem consimțămȃntul dumneavoastră.
Cum utilizăm datele personale pe care le furnizați sau le colectăm
Folosim datele personale despre dumneavoastră în următoarele moduri:
  • datele personale furnizate de dumneavoastră prin formularele noastre web vor fi folosite în scopul procesării cererilor dumneavoastră. Prin trimiterea solicitării sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră de către Universitatea din București.
  • în cazul în care sunteți de acord cu primirea de informații prin newsletter, vă vom trimite noutǎți despre următoarele subiecte:
  • informații despre evenimentele şi activităţile organizate în cadrul Universităţii din Bucureşti
  • informațiile tehnice pe care le colectăm prin utilizarea cookie-urilor vor fi utilizate în scopurile stabilite în “Informarea privind cookie-urile”.
Transferuri internaționale
În vederea oferirii serviciului de newsletter, datele dumneavoastră de identificare și contact sunt transmise către MailerLite, cu sediul în Lituania. Detalii privind măsurile de protectie a datelor adoptate de către MailerLite se găsesc la adresa https://www.mailerlite.com/terms-of-service  şi pe site-ul https://www.privacyshield.gov/welcome Site-ul nostru web utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, precum şi Google Adwords, furnizate de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit site web să analizeze modul în care utilizați respectivul site web. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a site-ului web vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dumneavoastră a site-ului web, elaborând rapoarte cu privire la activitatea site-ului web și furnizând alte servicii referitoare la activitatea site-ului web și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dumneavoastră IP cu alte date deținute de Google. Informații detaliate cu privire la Google și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners. Din site-ul nostru web puteţi să distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (de exemplu: Facebook, Twitter, Youtube). Informații detaliate cu privire la protecția datelor cu caracter personal oferită de aceste organizatii pot fi gasite la adresele: https://www.facebook.com/policy.php https://twitter.com/en/privacy https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines
Accesați datele dumneavoastră personale
Aveți dreptul să cereți o copie a informațiilor deținute de noi  prin formularea unei solicitări de acces. Pentru a solicita o copie a datelor deținute despre dumneavoastră sau pentru a vă actualiza informațiile, contactați Universitatea din București la adresa de e-mail dpo@unibuc.ro. Datele de natură personală deținute de către Universitatea din București sunt supuse condițiilor din Regulamentul UE 679/2016 care oferă persoanelor vizate dreptul de acces la toate tipurile de informații înregistrate, deținute de operatorul de date, sub rezerva anumitor limitări.
Drepturile persoanei vizate
Conform Regulamentului 679/2016 - GDPR, aveţi dreptul de a solicita Universitaţii din București, în calitate de operator de date de natură personală, rectificarea, ştergerea sau restricţionarea prelucrării datelor personale referitoare la dumneavoastră. De asemenea, aveţi dreptului de a vă retrage consimţământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza acestuia, înainte de retragere. Dacă nu mai doriți să primiți newsletter-ul, vă puteţi dezabona prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@pr.unibuc.ro sau prin folosirea linkului de dezabonare din cadrul newsletter-ului.
Dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii de supraveghere
Conform Regulamentului 679 /2016 - GDPR, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii se pot obține accesȃnd adresa http://www.dataprotection.ro/.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Save
Accept all Services