
This user has not added any information to their profile yet.
Predau cursuri masterale despre construcția discursivă a identităților culturale și despre studiul comparat al postcomunismului și postcolonialismului (acesta din urmă nu doar pentru studenții FLLS, ci și pentru cei de la Facultatea de Științe Politice și Facultatea de Litere). La ciclul de licență predau un curs introductiv de abordări contemporane ale literaturii/culturii și cursuri de literatură engleză (neoclasicism & romantism, modernism & postmodernism). Din 2017, am predat și un curs bi-modular: 1. Etică și integritate academică; 2. Conduita cercetării și scrierea academică.
În mai 2009, Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România mi-a făcut bucuria de a îmi decerna titlul „Profesorul meu Bologna” pentru excelență, devotament și inovație în predare.
Cercetarea mea se axează pe istorie, critică și teorie literară, comparativism cultural, studiul discursului identitar, teoria traducerii, studiul naționalismului, al postcomunismului și postcolonialismului. Am publicat mai multe volume despre romantismul britanic și european, despre studiul comparat al postcomunismului și postcolonialismului, despre retorica discursului național-identitar, precum și articole în periodice și capitole în volume colective pe aceleași teme. Am tradus literatură (cu precădere din română în engleză) și am publicat aceste tălmăciri în 15 volume și foarte multe periodice din România și Statele Unite. Cartea mea „Patrii din cuvinte” a primit în 2018 Premiul Asociației de Literatură Generală şi Comparată din România la secțiunea de teorie literară.
Am fost bursier al Fulbright Commission, British Council, Universității din Londra, Universității din Stuttgart și Colegiului Noua Europă din București și cercetător invitat la Central European University. Sînt redactor-șef al revistei academice University of Bucharest Review (http://ubr.rev.unibuc.ro/) și membru fondator al Societății Române de Studii Britanice și Americane (membru în Colegiul director între 1992-1994).
Am activat în diplomația culturală ca director adjunct la ICR New York între 2005-2007, am fost redactor la revista Secolul 20 și am lucrat ca formator (cursuri de comunicare în lb. engleză pentru diplomație și afaceri) la Institutul European din România și ca interpret/traducător pentru diferite organizații românești, britanice și americane.
Între 2012-2020 am fost prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, iar între 2020-2021 am fost prorector al Universității din București.
Acces la publicațiile mele (selectiv):
https://scholar.google.com/citations?user=CpTh3KEAAAAJ