A VIII-a ediţie a simpozionului internaţional de studii japoneze “Tradition and Innovation in Changing Japan”

A VIII-a ediţie a simpozionului internaţional de studii japoneze “Tradition and Innovation in Changing Japan”

27 februarie, 2018 in Evenimente, Știri

Centrul de Studii Japoneze al Universităţii din Bucureşti organizează în perioada 3-4 martie 2018 a VIII-a ediţie a simpozionului internaţional de studii japoneze cu titlul “Tradition and Innovation in Changing Japan”.
Ceremonia de deschidere a simpozionului va avea loc sâmbătă, 3 martie 2018, în prezența prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, care va susține o prelegere inaugurală. Evenimentul se va desfășura la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (str. Pitar Moş, nr. 7-13, et. II), de la ora 10:00.
Organizat în colaborare cu Japan Foundation și cu Universitatea Ritsumeikan din Kyōto, simpozionul este unic în Europa de Est şi implicit în România, prin numărul mare de participanţi din străinătate şi prin diversitatea temelor abordate. La eveniment vor participa profesori şi cercetători care reprezintă universităţi şi institute din Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Japonia, Polonia, România, Slovenia şi Ungaria. Limbile oficiale ale simpozionului sunt engleza şi japoneza.
Anul acesta, simpozionul include prelegeri şi prezentări din diverse domenii precum filosofie, istorie, sociologie, arte teatrale, antropologie, literatură, lingvistică, educaţie etc. Mai multe detalii despre programul complet al prelegerilor și despre vorbitori pot fi consultate aici.
Accesul publicului este liber, dar având în vedere numărul limitat de locuri în săli, cei care doresc să participe sunt rugaţi să se înscrie până vineri, 2 martie 2018, ora 20:00, la adresa de mail csj.unibuc[at]gmail.com. La înscriere vor avea prioritate studenţii, masteranzii şi doctoranzii Universităţii din Bucureşti.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.