Vino la Caravana SMURD și #fiipregătit

Vino la Caravana SMURD și #fiipregătit

14 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 15 mai 2019, Masterul Managementul Crizelor din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri și Departamentul pentru Situații de Urgență organizează Caravana SMURD. Evenimentul se va desfășoară sub egida programului „Fii pregătit” și va avea loc la Punctul de Pompieri din cadrul ROMEXPO (Bulevardul Expoziției, nr.2), în intervalul orar 10:00-16:00.

Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.

În acest context, DSU, instituția care coordonează serviciile de intervenție de urgență din România, a demarat campania națională de informare publică „Fii pregătit” pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Participarea la eveniment este liberă.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.