Volumul „Antologie de poezie contemporană românească” publicat la Contemporary Literature Press

Volumul „Antologie de poezie contemporană românească” publicat la Contemporary Literature Press

19 ianuarie, 2017 in Cercetare, Știri

Miercuri. 18 ianuarie 2017, a avut loc lansarea oficială a volumului MTTLC: 1996-2016. Antologie de poezie contemporană românească. Texte paralele, editat de Lidia Vianu. Volumul este publicat de editura Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei. Volumul a fost tradus din limba română de masteranzi MTTLC și șase poeți englezi.

În anul 2016, Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC) a împlinit zece ani de la înființare. Cu această ocazie, în aprilie 2016 s-a organizat prima ediție a Atelierelor de Traducere Literară București, care a fost sprijinită de Universitatea din București, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române.
Poemele din această antologie au fost selectate și traduse într-o primă etapă de masteranzii MTTLC, ca parte din disertația lor finală. Ele au fost apoi discutate la cursuri cu profesorii programului. Abia după aceea, au venit la București șase poeți englezi care le–au stilizat: Maggie Butt, Katherine Gallagher, Alwyn Marriage, Jeremy Page, Peter Phillips, și Anne Stewart. Poeții au fost traduși la recomandarea Uniunii Scriitorilor.

Un volum de poeme ale celor șase poeți stilizatori a fost publicat chiar în timpul desfășurării atelierului, de Editura Integral, partenerul pe hârtie al editurii online. Contemporary Literature Press va publica foarte curând un volum de amintiri legate de această primă încercare de a aduce la aceeași masă de lucru tineri traducători români și poeți englezi.
A doua ediție a Atelierului de Traducere Literară București se va organiza în martie 2017.

Volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:  http://editura.mttlc.ro/contemporary-romanian-poetry.html.

Editura pentru Literatură Contemporană publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Mai multe informații despre cărțile publicate de Editura pentru Literatură Contemporană pot fi consultate aici. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.