Apel de proiecte pentru a cincea ediție a Festivalului Internațional al Luminii SPOTLIGHT – „Europa digitală. Europa viitorului”

Apel de proiecte pentru a cincea ediție a Festivalului Internațional al Luminii SPOTLIGHT – „Europa digitală. Europa viitorului”

28 februarie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

În perioada 18-21 aprilie 2019, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează a cincea ediție a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight.
Evenimentul va avea loc pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite) și marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției de anul acesta, intitulată EuropeLights.
În acest context, s-a lansat apelul de proiecte destinat tinerilor artiști, arhitecți și designeri aflați la început de drum. Persoanele interesate trebuie să propună instalații artistice interactive, bazate pe lumină, care să abordeze cel puțin unul din următoarele aspecte: „Cum va arăta Europa în viitor?”, „Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri și de azi”, și care să se încadreze în tema apelului, „Europa digitală. Europa viitorului”. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.
Termenul limită de înscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2019. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie 2019 și va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum și un buget de maximum 5.000 de euro pentru producția instalației. Proiectul câștigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.
Apelul de proiecte a fost inițiat pentru a oferi tinerilor artiști o platformă de afirmare și pentru a identifica cele mai creative proiecte, în stadiu de schiță, care au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea.
Tema acestei ediții, EuropeLights, celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală.
Mai multe detalii privind înscrierea, regulamentul concursului și modalitatea de selecție a lucrărilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.ro și pe www.arcub.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.