În perioada 7-10 aprilie 2023, Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, Societatea Geologică a României (SGR), Bucharest Student Chapters (BSC) și Asociația Studenților Geologi și Geofizicieni (ASGG) vor organiza ediția a XXI-a a Simpozionului Național al Studenților Geologi și Geofizicieni, cel mai important eveniment studențesc adresat studenților de la facultățile de profil din țară.
Sesiunea de înscrieri pentru persoanele interesate s-a deschis începând cu 15 ianuarie 2023 și se va încheia pe 15 martie 2023. Formularul de înscriere online poate fi completat aici, după care va fi transmis, împreună cu abstractul, online, la adresa de e-mail snsgg2023@gmail.com.
Scopul acestei inițiative este de a provoca studenții pasionați de geoștiințe să-şi canalizeze eforturile intelectuale pentru dezvoltarea lor academică prin prezentarea propriilor cercetări din timpul studiilor universitare, astfel încât să-și îmbunătățească abilitățile de cercetare.
Simpozionul este structurat pe șase secțiuni științifice, astfel: Secțiunea 1: Cristalografie, Mineralogie, Petrologie, Geochimie, Metalogenie și Zăcăminte; Secțiunea 2: Paleontologie, Geoparcuri, Geoconservare, Studii interdisciplinare; Secțiunea 3: Stratigrafie, Sedimentologie, Geologie marină; Secțiunea 4: Geologia zăcămintelor de hidrocarburi, Geologie structurală, Tectonică, Explorarea și exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi; Secțiunea 5: Geofizică, Inginerie geologică, Hidrogeologie, Ingineria Mediului & Protecția mediului și Secțiunea 6: Comunicări științifice pe baze bibliografice destinate studenților din anul I.
Site-ul oficial al evenimentului poate fi accesat aici.
Mai multe detalii despre eveniment
SNSGG este un eveniment de tradiție în cadrul învățământului geologic universitar din România, organizându-se anual între Facultățile de Geologie din București, Cluj-Napoca și Iași. De-a lungul timpului, acest simpozion a oferit șansa pentru sute de studenți să-și manifeste pasiunea pentru geoștiințe. Mai mult decât atât, reuniunea este o ocazie deosebită pentru studenți de a obţine experiență și de a se remarca în mediul geologic universitar din România, prin participare și prin obținerea unor eventuale premii sau diplome. Toate aceste aspecte sunt de o reală importanță pentru parcursul profesional al unui tânăr student la Geologie, fiind aspecte importante din CV-ul viitorilor absolvenți și reprezentând un plus în fața eventualilor angajatori.