Miercuri, 19 martie 2025, Platforma ArchaeoSciences (ASp) din cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB) și Facultatea de Biologie a Universității din București (UB) vă invită la al doilea eveniment din seria ArchaeoSciences Round Tables, dedicat promovării dialogului interdisciplinar între Arheologie și Genetică.
Având în vedere succesul primului eveniment, din 3 februarie 2025, în vederea continuării dialogului dintre actorii implicați și interesați de paleogenetică, evenimentul Paleogenetic & Archaeology perspectives in Romania #2 va reuni specialiști de la Academia Română – Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, București (Dr. Adrian Bălășescu), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (Dr. Bea Kelemen), Platforma ArchaeoSciences (Dr. Cătălin Lazăr), Facultatea de Biologie (Dr. Grațiela Grădișteanu) și, ca invitat special, Dr. Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, și profesor invitat la ICUB pentru anul academic 2025-2026.
Evenimentul se va desfășura în format hibrid, miercuri, 19 martie 2025, începând cu ora 11:00, la Platforma de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, Splaiul Independenței, nr. 91-95 (intrare din Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu), sala de conferințe, parter.
Linkul Google Meet pentru participarea online este disponibil aici.
Masa rotundă are ca obiective:
- Explorarea colaborărilor actuale în domeniul paleogeneticii și identificarea proiectelor în desfășurare în România.
- Identificarea oportunităților de formare profesională pentru masteranzi, doctoranzi și cercetători postdoctorali din România în laboratoare de prestigiu din străinătate.
- Dezvoltarea de proiecte de cercetare comune între instituții din România și explorarea perspectivelor de înființare a laboratoarelor de paleogenetică în țară.
- Discuții privind perspectivele și provocările cercetării în paleogenomică și contribuția acestui domeniu la înțelegerea istoriei și diversității populațiilor din România și Europa.
Evenimentul este deschis tuturor celor interesați de acest domeniu fascinant – studenți, cercetători, cadre academice și profesioniști din diverse arii interdisciplinare. Este o ocazie excelentă de a participa la discuții de înalt nivel, de a învăța de la specialiști recunoscuți și de a contribui la consolidarea unei rețele academice puternice.
Participarea este gratuită, iar evenimentul se va desfășura atât fizic, cât și online. Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la archaeoscience@icub.unibuc.ro și office@icub.unibuc.ro.