Despre proiectul „Arta la intrare” la Cafeneaua critică

Despre proiectul „Arta la intrare” la Cafeneaua critică

18 decembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 20 decembrie 2018, „Cafeneaua critică” propune o discuţie retrospectivă asupra ediţiei a doua a proiectului „Arta la intrare”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (Str. Nicolae Creţulescu nr. 8). Amfitrionul întâlnirii va fi, ca de obicei, Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.
La discuție vor participa Anca Boeriu (graficiană şi pictoriţă, manager de proiect), Andreea Sandu (coordonatoare a Galeriei Galateca), Ilina Schileru (graficiană şi artistă multimedia, membră a echipei de organizare), Andreea Drăghicescu (Muzeul Naţional al Literaturii Române), artişti participanţi în proiect, alţi membri ai echipei de organizare, critici de artă.
Proiectul „Arta la intrare”, aflat la a doua ediţie, desfășurată între 26 octombrie și 15 decembrie 2018 și organizată de Asociaţia Culturală „Neo Art România”, a angrenat 26 de artişti tineri şi 11 artiști seniori, care au expus lucrări la intrarea în clădiri diverse din Bucureşti, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi în cîteva locaţii din străinătate, în Berlin, Bruxelles, Paris şi Viena. Lansat la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti, proiectul a fost vernisat la Galeria Galateca, unde a rămas deschisă pînă la final o expoziţie multimedia de  prezentare şi documentare. În cadrul proiectului au fost organizate numeroase întîlniri şi discuţii cu artiştii participanţi.
„Cafeneaua critică” este proiectul de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. După 2008, evenimentul a fost organizat în diverse cluburi din Capitală, iar în prezent este găzduit de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.