Cea de-a V-a ediție a conferinței internaționale de „Mitologie și Folclor” – apel la contribuții

Cea de-a V-a ediție a conferinței internaționale de „Mitologie și Folclor” – apel la contribuții

19 aprilie 2018 în Știri, Student

În perioada 27-28 octombrie 2018, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București va organiza cea de-a V-a ediție a conferinței internaționale de Mitologie și Folclor.
Evenimentul va avea loc în Sala de Lectură „Nicolae Grigorescu Tistu” a Bibliotecii Facultății de Litere (etajul 1, str. Edgar Quinet, nr. 5-7). Deschiderea lucrărilor va avea loc începând cu ora 10:00.
Scopul acestei serii de conferințe anuale este acela de a recompune, pe cât posibil, imaginea fracturată a imaginarului colectiv și, în consecință, a dimensiunii spirituale a umanității din perspective cât mai diferite și totuși atât de asemănătoare, mereu tentată să reinterpreteze ori să revalorifice vechile mituri și simboluri. Astfel, tematica include: „mitologia antică și reverberațiile sale în modernitate”, „folclorul și literatura cultă” și „actualitatea miturilor”
Persoanele interesate pot trimite propunerile de comunicări (max. 200 de cuvinte) până la data de 1 octombrie 2018, la adresa de mail mythology.folklore18@gmail.com. Formularul de înscriere poate fi accesat aici.
Limbile conferinței sunt româna, engleza și franceza.
Acceptul comitetului științific va fi comunicat până la data de 15 octombrie 2018.
Lucrările in extenso (max. 10 pagini) se trimit colectivului științific pe adresa conferinței până la data de 1 iulie 2019. Acestea vor fi publicate în volumul conferinței.
Taxa de participare: 25 de Euro sau 100 de Lei.
Conferința internațională de Mitologie și Folclor este organizată de conf. univ. dr. Maria-Luiza Oancea (președinte) și de prof. univ. dr. Ramona Mihăilă (vicepreședinte) și își propune să continue seria întrunirilor științifice anuale organizate pe tema mitologiei și a folclorului universale, reunind personalități din lumea academică (profesori, cercetători, doctoranzi și masteranzi) ale căror preocupări abordează teme incitante și inedite atât din domeniile amintite (mitologie, folclor, etnologie, istoria mentalităților), cât și din domenii conexe acestora (muzică, arte vizuale etc.)
Mai multe informații despre conferința internațională Mitologie și Folclor pot fi accesate aici.
 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.