Centenarul Marii Uniri de la 1918 la Facultatea de Chimie a UB

Centenarul Marii Uniri de la 1918 la Facultatea de Chimie a UB


În lunile octombrie-decembrie 2018, Facultatea de Chimie a Universității din București organizează o serie de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918.
În 26 octombrie 2018, Facultatea de Chimie a Universității din București organizează, în parteneriat cu facultățile de profil din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, prima conferință din ciclul „Personalități ale chimiei românești în ultimul secol”. Două conferințe similare vor avea loc, tot la Facultatea de Chimie a UB, în zilele de 16 noiembrie și 7 decembrie. Evenimentele, dedicate oamenilor de știință care au contribuit la dezvoltarea chimiei românești, învățământului academic și cercetării în acest domeniu al științei, vor reuni personalități actuale ale chimiei românești din cele mai importante centre universitare care vor prezenta școlile de chimie din centrele universitare respective.
Tot în ziua de 26 octombrie 2018, va fi vernisată expoziția de fotografie „Imaginea Chimiei în anul Centenar”, în cadrul căreia vor fi expuse fotografii realizate de studenți, alumni și cadre didactice ale Facultății de Chimie a UB. Această expoziție, care va rămâne deschisă în perioada 26 octombrie – 22 decembrie 2018, își propune să dezvăluie frumusețea și magia chimiei și să releve publicului fețele ascunse ale chimiei, o lume inedită, colorată, fascinantă, știință și artă deopotrivă.
În 23 noiembrie 2018, tot în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Unirii din 1918, Facultatea de Chimie va găzdui conferința „Lecția de Istorie – România după Marea Unire”, susținută de prof. univ. dr. Bogdan Murgescu de la Facultatea de Istorie, director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat. Evenimentul, conceput ca o modalitate de întâlnire între științele umaniste și cele exacte, își propune să îi aducă pe studenții chimiști mai aproape de subiecte precum problemele și opțiunile cu care s-a confruntat România în perioada 1918-1923, dar și semnificația acestora pentru evoluția ulterioară a țării.
Evenimentele, deschise publicului larg, se vor desfășura în Amfiteatrul „Ilie G. Murgulescu” al Facultății de Chimie a Universității din București (B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul 2). Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Facultății de Chimie și pe pagina ei de Facebook.
Mai multe informații, precum și programul complet al evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 la Universitatea din București, pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.