Conferința „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire” la Facultatea de Drept a Universității din București

Conferința „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire” la Facultatea de Drept a Universității din București


În perioada 22-23 noiembrie 2018, Facultatea de Drept a Universității din București a organizat conferința „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, inclusă în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918.
În cadrul evenimentului au susținut prelegeri cadre didactice ale facultăților membre ale Hexagonului Facultăților de Drept, precum și de la Universitatea de Stat din Chișinău și Universitatea din Cernăuți.
Desfășurată pe mai multe paneluri simultane, acoperind diverse tematici din dreptul public, cel privat și cel penal, conferința s-a dorit un maraton juridic de două zile în care toți cei interesați de chestiunile de drept au putut identifica măcar o temă de interes.
Totodată, în a doua zi a conferinței, pe 23 noiembrie, a fost lansat volumul „In honorem Valeriu Stoica. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea”, publicat de Editura Universul Juridic, avându-i ca editori coordonatori pe prof. univ. dr. Marian Nicolae, conf. univ. dr. Radu Rizoiu și asist. univ. dr. Laura Toma-Dăuceanu.
În încheierea evenimentului, vineri, 23 noiembrie, a avut loc concertul Romania Intemporel, susținut de Traffic Strings, începând cu ora 20:00, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept.
Mai multe detalii, precum și programul integral al evenimentului, sunt disponibile în broșura conferinței „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, care poate fi accesată aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.