Dezbaterea „România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor” la Universitatea din București

Dezbaterea „România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor” la Universitatea din București


Joi, 13 decembrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București, cu susținerea Fundației „Republica Literelor” și cu sprijinul prof. univ. dr. Marian Zulean și a cercetătorului Dragoș Paul Aligică, organizează dezbaterea cu publicul pe tema „România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:00 la Facultatea de Sociologie a Universității din București (Bd. Schitu Măgureanu, nr. 9).
România Centenară necesită o evaluare realistă a modului în care societatea și instituțiile sale se prezintă la începutul noului mileniu: momentul este un bun prilej de analiză și de evaluare în comunitatea celor care sunt responsabili pentru viața academică, intelectuală, dar și pentru climatul de opinie publică din România. Astfel, ICUB își propune o discuție cu publicul despre societatea românească contemporană și despre scenariile sale de viitor. Discuția va avea ca punct de plecare câteva argumente prezentate de profesorul Adrian Miroiu în lucrarea sa Fuga de competiție. O perspectivă instituțională asupra societății românești si va continua un panel moderat de profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București.
La eveniment vor lua parte prof. univ. dr. Marian Preda, președintele Senatului Universității din București, conf. univ. dr. Cătălin Avramescu, prof. univ. dr. Lazăr Vlăsceanu, prof. univ. dr. Marian Zulean, prof. univ. dr. Dragoș Paul Aligică (Universitatea din București), Tamara Cărăuș (Institutul de Cercetare al Universității din București), prof. univ. dr. Lucian Croitoru (Academia de Studii Economice din București), precum și prof. univ. dr. Adrian Miroiu (Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București). Mai multe informații cu privire la invitații care vor lua parte la evenimentul „România la 100 de ani: Evaluări instituționale și proiecții de viitor” pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.