Conferința internațională ”Geographical Sciences and Future of Earth” la Facultatea de Geografie

Conferința internațională ”Geographical Sciences and Future of Earth” la Facultatea de Geografie

21 noiembrie, 2017 in Actualitate, Știri

În perioada 18-19 noiembrie 2017 s-a desfășurat conferința internațională ,,Geografia și viitorul Pământului”, organizată de Departamentul de Geomorfologie – Pedologie – Geomatică al Facultății de Geografie din cadrul Universității din București.

Tema de anul acesta a conferinței se înscrie în contextul general al științei geografice pe plan mondial, Uniunea Internațională de Geografie considerând ca preocupare de bază a cercetării geografice viitorul planetei.

Conferința s-a bucurat de prezența a numeroși geografi din țară și străinătate, dar și de către practicieni, impunându-se tot mai pregnant necesitatea ca știința geografică să livreze soluții viabile la problemele concrete ale societății.

În deschiderea conferinței, doamna prorector a Universității din București, prof. univ.dr. Magdalena Iordache-Platis, și acad. dr. Dan Bălteanu au subliniat importanța științei geografice în contextul actual al schimbărilor climatice și al modificărilor mediului.

Cele 150 de lucrări înscrise în programul sesiunii au fost grupate în opt secțiuni: geomorfologie, geografie umană, geografie regională și mediu, climatologie, hidrologie, analiză integrată și management teritorial, didactică geografică.

Conferința a reunit un număr mare de doctoranzi, masteranzi și tineri cercetători, fapt care dovedește că cercetarea geografică românească este pe deplin ancorată la tendințele viitoare în domeniu.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.