Conferința „Jocul video și realitatea istorică. Divertisment, educație, responsabilitate” la Universitatea din București

Conferința „Jocul video și realitatea istorică. Divertisment, educație, responsabilitate” la Universitatea din București

15 aprilie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 17 aprilie 2019, Masteratul de Istoria Ideilor, Mentalitaţilor şi Culturii de Masă (Facultatea de Istorie și Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării) organizează conferința Jocul video și realitatea istorică. Divertisment, educație, responsabilitate, susținută de dr. Ștefania Matei.

Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Mirela-Luminița Murgescu, va avea loc începând cu ora 14:00 în Amfiteatrul „Nicolae Iorga” al Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Prezentarea va propune o abordare a jocurilor video ca o oportunitate pe care o avem cu toții la dispoziție pentru a deveni mai responsabili, mai preocupați, mai activi. Jocurile video sunt distractive și seducătoare, dar oferă și bucuria explorării și experiența descoperirii unei lumi fictive. În același timp, jocurile video sunt portaluri către noi forme de a cunoaște trecutul și prezentul. Dar la ce fel de cunoaștere avem acces prin intermediul jocurilor video? Ce spun jocurile video despre noi înșine? Oare jocurile video chiar ne fac captivi în lumile lor virtuale? Sau este un mod prin care jocurile video ne ancorează mai bine în realitatea istorică și socială?

Dr. Ștefania Matei, cercetătoare în cadrul Institutului de Cercetare al Universității din București și cofondatoare a Asociației Social+1, va răspunde acestor întrebări în cadrul conferinței.

Evenimentul se adresează atât studenților, masteranzilor și doctoranzilor, cât și specialiștilor si cercetătorilor, dar și publicului larg interesat de evoluția și de perspectivele jocurilor video.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.