Conferința “Smart Cities Need Upgraded Humans” a profesorului Stefan Lorenz Sorgner la Facultatea de Filosofie

Conferința “Smart Cities Need Upgraded Humans” a profesorului Stefan Lorenz Sorgner la Facultatea de Filosofie


Luni, 13 mai 2019, Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice (CCIIF) și Facultatea de Filosofie a Universității din București organizează conferința “Smart Cities Need Upgraded Humans”, susținută de Stefan Lorenz Sorgner, profesor la John Cabot University (Roma). Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 în amfiteatrul Constantin Rădulescu-Motru al Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 204).

Stefan Lorenz Sorgner este profesor de filosofie la John Cabot University din Roma și este director și co-fondator al Beyond Humanism Network, fellow la Institute for Ethics and Emerging Technologies (IEET), research fellow la Ewha Institute for the Humanities din cadrul Universității Ewha Womans din Seul și visiting fellow la Centrul de Etică al Universității Friedrich Schiller din Jena. Este autor și editor a mai mult de 10 cărți, între care amintim: Metaphysics without Truth (Marquette University Press, 2007), Menschenwürde nach Nietzsche (WBG 2010), Transhumanismus (Herder, 2016), Schöner neuer Mensch (Nicolai, 2018), Übermensch (Schwabe 2019). În plus, este redactor șef și editor fondator al revistei “Journal of Posthuman Studies” (publicată de Penn State University Press începând cu 2017). Totodată, este solicitat frecvent să susțină conferințe în întreaga lume (TEDx, World Humanities Forum, Global Solutions Taipei Workshop) și este un colaborator obișnuit al jurnaliștilor și reprezentanților media la nivel național și internațional (precum Die Zeit).

Mai multe informații despre proiectele de cercetare și expertiza profesorului Sorgner sunt disponibile aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.