,,Despre literatura şi lumea frontierelor” cu Tatiana Milioni şi Victor Ivanovici la Cafeneaua critică

,,Despre literatura şi lumea frontierelor” cu Tatiana Milioni şi Victor Ivanovici la Cafeneaua critică

28 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 30 mai 2019, Tatiana Milioni şi Victor Ivanovici vor discuta despre literatură şi lumea frontierelor la Cafeneaua critică. Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) începând cu ora 19:00.

Tatiana Milion deține titlul onorific de profesor emerit al Universităţii din Atena, romanistă şi comparatistă și este specializată în literatura franceză şi în interferenţele eleno-franceze, fiind de altfel și fondatoarea primului masterat de Traducere literară din sistemul universitar grecesc, iar Victor Ivanovici este fost profesor al Universităţii din Bucureşti, profesor emerit al Universităţii din Salonic și colaborator al respectivului masterat.

În cadrul evenimentului, va fi citit un fragment din proza regretatului Christoforos Milionis, unul dintre cei mai importanţi scriitori greci ai perioadei postbelice, originar din regiunea Epirului iar o primă traducere românească din opera acestuia va apărea în curând.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.