Dezbaterea „La Centenar. Recitind secolul României Mari” la Universitatea din București

Dezbaterea „La Centenar. Recitind secolul României Mari” la Universitatea din București


Joi, 6 decembrie 2018, Institutul de Cercetare al Universității din București, organizează o dezbatere cu publicul pe tema  „La Centenar. Recitind secolul României Mari”. Evenimentul va avea loc în Sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), începând cu ora 16:15.
Dezbaterea va fi moderată de Horia-Roman Patapievici și se va bucura de prezența președintelui Societății de Științe Istorice din România, Bogdan Murgescu, a ambasadorului Teodor Baconschi, a istoricului Alina Pavelescu, Director Adjunct la Arhivele Nationale ale Romaniei, si a profesorilor Lazăr Vlăsceanu și Ioan Stanomir, de la Universitatea din București. Mai multe detalii despre participanții la  dezbaterea „La Centenar. Recitind secolul României Mari” pot fi accesate aici.
Evenimentul -organizat de ICUB cu sprijinul Fundației Republica Literelor- va avea drept punct de plecare cartea „La Centenar”, publicată de Ioan Stanomir în 2018 la Editura Humanitas. Dezbaterea va porni de la premisa conform căreia comemorarea centenarului trebuie să devină un prilej de analiză și evaluare, în primul rând în comunitatea celor care sunt responsabili pentru viața academică și intelectuală, cât și pentru climatul de opinie publică din România mileniului trei: Secolul care ne desparte de anul 1918 s-a dovedit tulbure, accidentat și tragic, iar lecțiile sale sunt pentru cei de astăzi mai mult decât o realitate îndepărtată – sunt materia din care ne croim viitorul.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.