Dezbaterea „Omul culturii, omul cetății” la Universitatea din București

Dezbaterea „Omul culturii, omul cetății” la Universitatea din București

20 mai, 2019 in Evenimente, Știri

Joi, 23 mai 2019, Universitatea din București organizează dezbaterea „Omul culturii, omul cetății”, al doilea eveniment din seria de întâlniri aflate sub egida campaniei #AlCuiEVotulMeu?. Invitații dezbaterii din această săptămână sunt Mircea Cărtărescu, scriitor, profesor universitar și publicist, Dan Perjovschi, artist vizual internațional, și Eugen Istodor, publicist, lector și scriitor.

Alături de invitații noștri vom supune dezbaterii rolul omului de cultură în polis și al culturii în sens generic în dezvoltarea unei conștiințe comune a participării politice.

Dacă unul dintre invitați desenează cu umor mesaje politice pe pereții muzeelor din întreaga lume, ceilalți doi sunt oameni de litere. La intersecția dintre două tipuri de medii culturale ne vom întreba dacă arta și literatura traversează momente de criză, dacă e de datoria omului de cultură să protesteze sau dacă intelectualul își mai permite să viseze la tihna turnului său de fildeș.

Evenimentul va avea loc în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept, începând cu ora 16:00. Îți propunem o dezbatere în argumente și imagini, într-un mediul prietenos schimbului de idei.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.