Dezbaterea „Conviețuirea în Europa” la Universitatea din București

Dezbaterea „Conviețuirea în Europa” la Universitatea din București

20 mai 2019 în Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 22 mai 2019, Universitatea din Bucureşti și Asociația „Proiect Europa Unită” organizează dezbaterea pe tema Conviețuirea în Europa, eveniment adresat deopotrivă comunității academice bucureștene și publicului larg. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala Constantin Stoicescu a Palatului Facultății de Drept.

La dezbatere vor participa scriitoarea Ana Blandiana, ambasadorul Teodor Baconschi, prof. univ. dr. Cosima Rughiniș, de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul UB, generalul maior(r) Mihail Ionescu, director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din cadrul MAPN, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al UB, și jurnalistul Radu Comănescu.

Discuția, care include și o sesiune de întrebări și răspunsuri, va fi moderată de prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București.

Dezbaterea „Conviețuirea în Europa” continuă ciclul dezbaterilor despre proiectul Uniunii Europene organizate de Universitatea din București în parteneriat cu Asociația „Proiect Europa Unită” și își propune să abordeze tema conviețuirii comune din mai multe perspective. Dezbaterea are loc în contextul alegerilor europarlamentare care se vor desfășura  în doar câteva zile, dar și al provocărilor întâmpinate de Uniunea Europeană ca urmare a unor fenomene majore precum creșterea valului de imigranți, pe de o parte, și sporirea naționalismelor și populismelor de toate felurile, pe de alta.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.