Din nou cu și despre tulnic la „Cafeneaua critică”

Din nou cu și despre tulnic la „Cafeneaua critică”

16 ianuarie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 17 ianuarie 2019, „Cafeneaua critică” a găzduit, pentru a doua oară, întâlnirea anuală a Școlii de tulnice. Evenimentul a avut loc începând cu ora 19:00 în Sala „Iosif Naghiu” a Muzeului Național al Literaturii Române din București (Calea Griviței nr. 64-66). Amfitrionul întâlnirii a fost, ca de obicei, profesorul Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București.
Proiect de resuscitare a unui instrument tradițional de suflat „pe cale de re-apariție”, Școala de tulnice e animată de 17 ani de cunoscutul muzician și artist multimedia Mircea Florian, susținut de fundația sa, de MotzArt și de Uniunea Munții Apuseni. Seara i-a avut ca protagoniști, interpreți la tulnic și alte instrumente rare, pe Mircea Florian și pe Dragoș, Andriana, Andrei Dinescu, Florin Manca/Daath Yug, Cătălin Rădulescu/Tzetze, Lucian Stan/ DJ Vasile. A fost, de asemenea, jucat un fragment din spectacolul „Doi și un tulnic”, cu Alexandru Unguru, Mișa Șerban, Alin State, în regia lui Alexandru Unguru, cu scenografia lui Cristian Stănoiu. La eveniment a participat și Oana Sav, reprezentantă a Uniunii Munții Apuseni.
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfășurat în 1994-1998 în cafeneaua Facultății de Litere a Universității din București și, după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.