Din nou cu și despre tulnic la „Cafeneaua critică”

Din nou cu și despre tulnic la „Cafeneaua critică”


Joi, 17 ianuarie 2019, „Cafeneaua critică” a găzduit, pentru a doua oară, întâlnirea anuală a Școlii de tulnice. Evenimentul a avut loc începând cu ora 19:00 în Sala „Iosif Naghiu” a Muzeului Național al Literaturii Române din București (Calea Griviței nr. 64-66). Amfitrionul întâlnirii a fost, ca de obicei, profesorul Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București.
Proiect de resuscitare a unui instrument tradițional de suflat „pe cale de re-apariție”, Școala de tulnice e animată de 17 ani de cunoscutul muzician și artist multimedia Mircea Florian, susținut de fundația sa, de MotzArt și de Uniunea Munții Apuseni. Seara i-a avut ca protagoniști, interpreți la tulnic și alte instrumente rare, pe Mircea Florian și pe Dragoș, Andriana, Andrei Dinescu, Florin Manca/Daath Yug, Cătălin Rădulescu/Tzetze, Lucian Stan/ DJ Vasile. A fost, de asemenea, jucat un fragment din spectacolul „Doi și un tulnic”, cu Alexandru Unguru, Mișa Șerban, Alin State, în regia lui Alexandru Unguru, cu scenografia lui Cristian Stănoiu. La eveniment a participat și Oana Sav, reprezentantă a Uniunii Munții Apuseni.
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfășurat în 1994-1998 în cafeneaua Facultății de Litere a Universității din București și, după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.