Dublă lansare de carte la Universitatea din Bucureşti

Dublă lansare de carte la Universitatea din Bucureşti

07 mai, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Luni, 20 mai 2019, Institutul Cultural Român, în colaborare cu PEN România și cu Muzeul Literaturii Române, organizează prezentarea a două volume de poezie, semnate de prof. univ. dr. Elena Liliana Popescu, cadru didactic al Universităţii din Bucureşti, în traducere în limba chineză și de dr. Lee Kuei-shien din Taiwan, tradus în limba română.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Sala de festivități a ICR (Str. Aleea Alexandru, nr. 38).

Existență sau Non-existență este a treia carte de poezie a lui Lee Kuei-shien care apare în România, după volumele Frumusețea Tandreței (2006) și Ora Amurgului (2012), publicate de Editura Pelerin din București (traducere în limba română, prefață și îngrijire ediții de Elena Liliana Popescu).

季節/ Seasons este a patra carte de poezie a Elenei Liliana Popescu care apare în Taiwan după volumele  愛之頌 („Song of Love”, în chineză, 2006), Song of Love 愛之頌 (în engleză de Adrian G. Sahlean, în chineză de Lee Kuei-shien, 2010) și 生命的禮讃 („Hymn to The Life”, 2011), volum in memoriam soțului său, matematicianul Nicolae Popescu, membru al Academiei Române, volume publicate de Editura Showwe din Taipei (traducere în chineză și îngrijire ediții de Lee Kuei-shien).

Cele două volume vor fi prezentate de Lee Kuei-shien, Elena Liliana Popescu, Lin Hsueh-mei, Chen Hsiu-chen, Magda Cârneci, Anca Irina Ionescu, Caius Dobrescu și Dușița Ristin.

Evenimentul se va încheia cu o lectură poetică în limba română și, respectiv, în limba chineză din volumele prezentate și din poeziile altor două poete din Taiwan, Lin Hsueh-Mei și Chen Hsiu-Chen. Traducerile în limba română din operele poeților invitați sunt realizate din limba engleză de Elena Liliana Popescu.

Afișul evenimentului poate fi accesat aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.