În perioada 30 mai-3 iunie 2018, Caravana Editurii Universității din București a fost prezentă la târgul de carte “Bookfest 2018” cu noile apariţii editoriale din colecţiile subsumate domeniilor ştiinţe ale naturii, ştiinţe exacte, litere române şi străine, ştiinţe socio-umane. Toate lansările au avut loc la standul Editurii Universității din București – E16 (Romexpo, pavilion B2, Bd. Mărăști, nr. 65-67).
Astfel, în cadrul târgului, Editura Universității din București a lansat următoarele volume:
- „Evoluţionism vs. Constructivism instituţional. Perspective privind schimbarea instituţională în România postcomunistă” (autor Dorina Pătrunsu). La evenimentul de lansare au fost invitați prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, și prof. univ. dr. Romulus Brâncoveanu, cadru didactic la Facultatea de Filosofie a Universității din București.
Volumul prezintă modul în care „evoluează instituțiile, de ce evoluția lor pare să fie mai degrabă independentă de ce fac oamenii, de ce oamenii cred că sunt îndreptățiți în a chestiona direcția acestora, ce pot și ce ar trebui să facă ei în acest sens, care sunt implicațiile teoretice și practice ale alegerilor respective, sunt întrebări care, deși lipsite de seducția și profunzimea celor metafizice, au provocat și încă mai provoacă nu doar puternice controverse filosofice, ci și teorii științifice dintre cele mai sofisticate și rafinate intelectual. Orientarea în problematica anunțată va fi dată de două perspective paradigmatice asupra schimbărilor instituționale, cea evoluționistă și cea constructivistă, ale căror rezultate, chiar dacă în mare parte criticabile, se consideră că pot fi utilizate concret în trasarea acelor direcții celor mai probabile, dar și cele mai adecvate, de reformare a instituțiilor.”
- „Nova Studia Classica, Nova series”, volumele III şi IV (autori, Liviu Franga, Antichitatea ca viitor. O pagină de istorie a filologiei clasice româneşti contemporane și Mihail-George Hâncu, Lupta cu Haosul. Terminologia cosmogoniilor presocratice). La evenimentul de lansare au fost invitați prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universităţii din Bucureşti și prof. univ. dr. Ioana Costa, cadru didactic la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.
„Pariul volumului IV stă în ideea, aş spune chiar teza, că, în viziunea extrem de originală – în pofida oricăror similarităţi, posibile sau intuite – a grecilor Antichităţii, cosmogonia este de văzut nu ca un act, să zicem aproape magic, de ordonare, ca şi cum s-ar roti o baghetă feerică, a elementelor (iniţiale şi apărute pe parcurs) de către un demiurg absolut, creator al acelora, ci că naşterea lumii a însemnat o luptă, o încleştare durisimă între non-ordine, adică „haos” – termen, de altfel şi sub nicio formă întâmplător, pur grecesc –, şi elementele, probabil purcese din el, care, asociindu-se şi stabilizându-se, ulterior şi echilibrându-se, au sfârşit prin a nega diformitatea, prin a o structura, aşadar prin a da amorfului originar şi diformului înfăţişarea inteligibilă, raţionalizabilă, a cosmosului, a Totului, mai mult sau mai puţin ponderat şi armonios, dar logic şi palpabil, ordonat şi cert, pe care l-au cunoscut oamenii începuturilor şi urmaşii lor, aşadar la scara antropogenezei universale”, remarca prof. univ. dr. Liviu Franga.
- „Orient și Occident. Studii în memoria prof. Gheorghe Zbuchea” (editori Manuela Dobre, Rudolf Dinu, Ecaterina Lung). La evenimentul de lansare au fost invitați lect. univ. dr. Manuela Dobre, prof. univ. dr. Ecaterina Lung, prof. univ. dr. Valentin Stan, cadre didactice la Facultatea de Istorie a Universității din București.
- „Ipostaze identitare în romanele lui Milan Kundera” (autor Ramona Zăvoianu-Petrovici), „Ghid de conversație român-slovac” (autori Lenka Garančovská și Ramona Zăvoianu-Petrovici), „Introducere în teroria versificației” (autor Josef Hrabák, traducere şi adaptare pentru limba română – Anca Irina Ionescu) și „Dicționar frazeologic ceh-român” (autori Teodora Dobriţoiu Alexandru și Anca Irina Ionescu). La evenimentul de lansare au fost invitați prof. univ. dr. Constantin Geambaşu, prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu, conf. dr. Sorin Paliga și lect. univ. dr. Diana Popescu, cadre didactice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.