„Elefantul din cameră”, adus în prim plan de Universitatea din București în cadrul TEDxCERN@IFIN-HH
– Târg de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers” –
În perioada 23-25 noiembrie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH), alături de Asociația Studenților Fizicieni (ASF), Măgurele Science Park (MSP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), organizează târgul de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers”. Conferința TEDxCERN@IFIN-HH încheie seria evenimentelor incluse în programul târgului de educație și știință „Cu mic, cu mare… prin Univers”.
Adresat cu precădere elevilor, studenților și tinerilor absolvenți, târgul de educație și știință este deschis participării publicului larg, invitat să participe la evenimentele care vor avea loc pe Platforma de Fizică din orașul Măgurele.
Astfel, vineri, 23 noiembrie 2018, persoanele interesate vor avea ocazia să viziteze laboratoarele de cercetare ale institutelor de fizică partenere, iar sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 10:00, cei dornici să descopere universul în care trăim sunt așteptați la sediul Facultății de Fizică a Universității din București din orașul Măgurele.
Duminică, 25 noiembrie 2018, Universitatea din București, în parteneriat cu institutele de pe Platforma Măgurele, organizează conferința TEDxCERN@IFIN-HH.
În cadrul evenimentului, oameni de știință și activiști civici vor discuta despre implicațiile pe care le are dezvoltarea biotehnologiilor asupra vieții oamenilor, despre gestionarea datelor personale și apărarea dreptului la viață privată, dar și despre moralitatea creierului. Și, nu în ultimul rând, invitații vor vorbi despre limitele cunoașterii științifice și cum se poate mobiliza societatea pentru a găsi rezolvare la problemele stringente.
Printre invitații evenimentului îi menționăm pe Cosima Rughiniș, profesoară la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, Florin Spineanu, cercetător în cadrul Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viața, Mihai Ciubotaru, cercetător în cadrul Institutului de Fizică și Inginerie Nucelară „Horia Hulubei”, Mihai Miclăuș, cercetător în cadrul Institutului de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca, și Emilian Mihailov, directorul executiv al Centrului de Cercetare în Etica Aplicată.
Mai multe informații cu privire la invitații conferinței TEDxCERN@IFIN-HH pot fi consultate aici.
Nu în ultimul rând, TEDxCERN@IFIN-HH va reprezenta o platformă pentru prezența online a unor invitați din cadrul TEDxCERN de la Geneva.
Mai multe detalii despre conferința TEDxCERN@IFIN-HH pot fi accesate aici.