Evoluțiile și noțiunile dreptului economic european, dezbătute în cadrul Școlii de vară a Facultății de Drept

Evoluțiile și noțiunile dreptului economic european, dezbătute în cadrul Școlii de vară a Facultății de Drept

26 septembrie, 2017 in Evenimente, Știri

S-a deschis prima ediție a Școlii de vară în limba germană ,,Uniunea Europeană – Evoluții actuale. Noțiuni ale dreptului economic european. Relațiile României cu Uniunea Europeanăˮ, organizată de Facultatea de Drept a Universității din București, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității din Würzburg.

Cursurile din cadrul școlii de vară au loc în perioada 25-29 septembrie 2017, fiind așteptați să participe studenți, masteranzi, absolvenți, dar și specialiști în științe juridice.

În deschiderea evenimentului, care a avut loc luni, 25 septembrie 2017, au luat cuvântul prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Flavius Baias, decanul Facultății de Drept, prof. Eckhard Pache de la Universitatea din Würzburg, dar și reprezentanți ai Ambasadei Germaniei la București.

Evenimentul își propune să evidențieze influența Dreptului Uniunii Europene asupra ramurilor de drept intern (e.g., dreptul civil, dreptul muncii, dreptul mediului, dreptul procesual civil, dreptul penal etc.). Temele dezbătute în cadrul școlii de vară vizează subiecte precum evoluțiile evoluțiile recente ale legislației UE, jurisprudența în sistemul juridic românesc, europenizarea dreptului privat și a procedurii civile, structura, scopul și instrumentele Uniunii Europene, dar și legea penală europeană și legea proprietății intelectuale.

Specialiștii invitați in cadrul Școlii de Vară sunt cadre didactice ale Universității din Würzburg, respectiv cadre didactice din România, ale Universității din București, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universității de Vest din Timișoara, Universității de Vest ,,Vasile Goldișˮ din Arad.

Programul complet al școlii de vară ,,Uniunea Europeană – Evoluții actuale. Noțiuni ale dreptului economic european. Relațiile României cu Uniunea Europeanăˮ. poate fi consultat aici.

Laurențiu Barbu
Author:

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă...

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.