Expoziția „Franța în imagini. 1918-2018” se deschide la Facultatea de Științe Politice a UB

Expoziția „Franța în imagini. 1918-2018” se deschide la Facultatea de Științe Politice a UB

09 octombrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Miercuri, 10 octombrie 2018, Facultatea de Științe Politice a Universității din București vă invită la lansarea expoziției de fotografii „Franța în imagini. 1918-2018”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în sala P.P. Negulescu a Facultății de Științe Politice (str. Spiru Haret nr. 8).
Invitați speciali la vernisajul expoziției sunt: Baptiste Hartz, director regional al BRD București Sud – BRD Groupe Société Générale, prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, din partea comitetului „Centenar” al Universității din București, Pierre-Yves Mingant, însărcinat cu cooperarea universitară la  Ambasada Franței și la Institutul Francez din România și Mihaela Codreanu, responsabil principal de proiecte în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei și prof. univ. dr. Ionela Băluță, decan al Facultății de Științe Politice, Universitatea din București.
Expoziția valorifică reproduceri ale unor cărți poștale autentice, cu o vechime de aproximativ 100 de ani, care prezintă imagini de pe frontul nord-estic al Franței, de la finele Primului Război Mondial. Totodată, expoziția aduce în atenție principalele stiluri arhitecturale din Franța, prin reproduceri ale unora dintre cele mai importante și reprezentative monumente. Alternarea acestora cu scene de război își propune să pună în lumină trecutul care rezistă la încercările vremurilor. În plus, prin alăturarea unor imagini de acum 100 de ani cu imagini actuale ale acelorași locuri, expoziția invită la o reflecția asupra trecutului și dorește să atragă atenția asupra importanței conservării patrimoniului cultural.
Expoziția este realizată de fundația ecologică „Floare de Colț” a elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și este un proiect susținut de către Banca Română de Dezvoltare și promovat de Facultatea de Științe Politice în cadrul evenimentelor din seria „Centenar” ale Universității din București.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.