În perioada 24-25 septembrie 2021, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Chimie a Universității din București i-a invitat pe copii și pe adulți să descopere tainele chimiei prin activități științifice și educative, cu ocazia Nopții Cercetătorilor Europeni 2021.
Scopul experimentelor a fost de a face chimia ușor de înțeles, plăcută, de a le stârni participanților curiozitatea și interesul pentru știință, de a le oferi posibilitatea să afle informații noi, să înțeleagă implicațiile activității de cercetare în domeniul chimiei și să ofere oportunitatea de a vedea că totul este chimie
Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 a reprezentat evenimentul anual prin care vizitatorii au ocazia de a lua parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.
În București, prima zi a evenimentului, 24 septembrie 2021, a avut loc în format fizic, între orele 16:00 și 21:00, la Casa Oamenilor de Știință (Piața Alexandru Lahovari), nr. 9, iar activitățile celei de-a doua zi, 25 septembrie 2021, s-au mutat în online și au fost transmise pe pagina de Facebook a evenimentului, între orele 12:00 și 20:00. Știința a intrat în casele publicului, printr-o colecție de ateliere reprezentative tuturor orașelor organizatoare din țară, vizitatorii având ocazia să interacționeze cu cercetătorii într-o manieră relaxantă și educativă.
Condițiile de acces au fost publicate aici, iar detalii complete cu privire la evenimentele organizate de toate instituțiile participante la ediția din 2021 a Nopții Cercetătorilor Europeni pot fi consultate aici.
Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce a atras până acum peste două milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul a oferit oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.