“Festival of Chemistry” cu tema „E chimie între noi”, în cadrul Nopții Cercetătorilor

“Festival of Chemistry” cu tema „E chimie între noi”, în cadrul Nopții Cercetătorilor

27 septembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 28 septembrie 2018, Universitatea din București, prin Facultatea de Chimie, în parteneriat cu Societatea de Chimie din România, cu asociația American Chemical Society (ACS), cu Romanian Chapter of ACS International și cu asociația Playouth, a organizat, în cadrul Nopții Cercetătorilor, prima ediție a Festivalului de Chimie. Evenimentul a avut loc începând cu ora 12:00 la Centrul Cultural „Petőfi Sándor” (Str. Ion Zalomit, nr. 6).
Evenimentul și-a propus să aducă jocul, arta și bucuria în învățarea chimiei, să comunice valoarea chimiei publicului larg și factorilor de decizie, să sublinieze rolul important al chimiștilor și al chimiei în abordarea provocărilor lumii, dar și să dezvolte relații interinstituționale între universități, licee, școli, institute de cercetare, laboratoare și industrie.
Adresat copiilor care încep studiul chimiei, profesorilor de liceu, dar și publicului larg, persoanelor pasionate de domeniu, festivalul a fost structurat în 3 serii de activități programate la orele 12:00, 14:00 și 16:00. Subiectele abordate au fost de larg interes, de la învățarea chimiei prin experiment, la prezentarea de materiale inovative, biodegradabile sau antipoluante.
Invitații care au luat parte la eveniment sunt cadre didactice de la Facultatea de Chimie a Universității din București, membri ai Romanian Chapter of ACS International, reprezentanți ai Fundației Playouth.
Finanțarea acestui proiect a fost posibilă prin ACS Chemistry Festival Grant. Voluntarii implicați în acest eveniment sunt elevi, studenți, profesori și cercetători de la Facultatea de Chimie, de la Institutul de Chimie-Fizică, de la Patlab și de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din București.
Mai multe informații cu privire la prima ediție a Festivalului de Chimie pot fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.