Experimente inedite și conferințe fascinante din diferite domenii științifice, oferta ediției din acest an a „Nopții cercetătorilor”

Experimente inedite și conferințe fascinante din diferite domenii științifice, oferta ediției din acest an a „Nopții cercetătorilor”

25 septembrie, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Vineri, 28 septembrie 2018, Universitatea din București, prin Facultatea de Fizică, se alătură eforturilor a douăsprezece dintre cele mai prestigioase universități și institute de cercetare din România și invită pasionații de știință la o serie de experimente inedite și conferințe fascinante din diferite domenii științifice, în cadrul „Nopții cercetătorilor”. Evenimentul va avea loc la Promenada Mall (Calea Floreasca, nr. 246B) începând cu ora 16:00.
„Noaptea Cercetătorilor” este un proiect ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului. Tema evenimentului din anul 2018 este “Handle with Science” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi mintea științifică în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.
Astfel, în cadrul evenimentului vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale științei – fizică, astronomie, inginerie sau matematică, iar cercetătorii, profesorii și studenții specializați în domeniu, împreuna cu elevii pasionați de aceste domenii vor prezenta publicului o serie de experimente într-o manieră în care fenomenele științifice să fie înțelese de cei prezenți la eveniment, indiferent de nivelul cunoștințelor.
Printre activitățile desfășurate în cadrul ediției din 2018 a „Nopții Cercetătorilor” putem aminti conferința fizicianului american Steven Goldfarb – ATLAS LHC: “Hidden Pieces: Seeking our Dark Universe with the LHC”, despre o întrebare fundamentală „Cum putem măsura ceea ce nu putem vedea?”, dar și concursul de avioane de hârtie „Micul aeromodelist” pentru copiii de până la 10 ani.
Evenimentul, partener cu Bucharest Science Festival, este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și se bucură de sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutului de Științe Spațiale, Institutului de Fizică Atomică, ELI – Extreme Light Infrastructure, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Institutului pentru Fizica Pământului, Universității de Vest din Timișoara, precum și altor instituții din mai multe domenii ale științei.
Mai multe informații cu privire la ediția din 2018 a „Nopții Cercetătorilor”, precum și programul complet al evenimentelor desfășurate în cadrul proiectului pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.