„Lecturi Sonore” la Facultatea de Litere a Universității din București

„Lecturi Sonore” la Facultatea de Litere a Universității din București

05 martie 2019 în Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 7 martie 2019 are loc cea de-a V-a ediție a proiectului Lecturi sonore, coordonat de conf. dr. Cristina Bogdan, prodecan al Facultății de Litere. Evenimentul are loc începând cu ora 14,00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere (strada Edgar Quinet, nr. 5-7, etajul 1, aripa dreaptă).
Volumul discutat în cadrul acestei întâlniri este semnat de Andreea Răsuceanu, O formă de viață necunoscută (Humanitas, 2018). Pentru acest roman, scriitoarea a fost recompensată cu premiul Scriitorul lunii ianuarie, desemnat de Uniunea Scriitorilor din România. Cartea a fost selecționată și la Festivalul Primului Roman de la Chambéry (Franța) și este nominalizată la Gala Premiilor Radio România Cultural 2019 (secțiunea proză). De asemenea, autoarea se află pe lista celor 10 finaliști ai celei de-a XVI-a ediții a Premiului național de Proză Ziarul de Iași.
Andreea Răsuceanu a absolvit Facultatea de Litere a  Universității din București (1998-2002), iar în anul 2009 a devenit doctor în filologie, cu lucrarea Mahalaua Mântulesei, drumul către modernitate. A publicat cronici, interviuri, articole de specialitate în reviste precum: Viața Românească, România literară, Observator cultural, Bucureștiul Cultural, Idei în dialog, Dilema veche, Convorbiri literare etc. Totodată, este autoarea mai multor traduceri din limba engleză și prefețe. Prima ei carte, Cele două Mântulese, a apărut la Editura Vremea, în anul 2009. A fost nominalizată la premiile României literare, ale Uniunii Scriitorilor din România și la Marile Premii Prometheus. În 2013 i-a apărut cartea Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară (Humanitas), iar, în 2016, a publicat Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului (Humanitas).
A publicat fragmente de proză în diferite reviste literare și în volumele colective: Bucureștiul meu (Humanitas, 2016), Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism (Polirom, 2014), Bookătăria de texte și imagini 2 (Pandora-M, 2016), Ferestre din București și poveștile lor (Editura Peter Pan, 2015), Orașul. Antologie de proză (Gestalt Books, 2016), Tot înainte! Amintiri din copilărie (Curtea Veche, 2016), Cum să fii fericit în România (Humanitas, 2017).
Din vara lui 2017, Andreea Răsuceanu coordonează colecția de literatură română contemporană a editurii Humanitas.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.