Lunchtime Seminar la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime Seminar la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

05 martie, 2019 in Evenimente, Știri

Joi, 7 martie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar,  o masă rotundă cu tema Scientific Projections in Literature and Literary Projections in Science in the 20th and 21st Centuries, la care vor participa lect. univ. dr. Melania Stancu, drd. Borja Mozo Martín și prof. univ. dr. Mianda Cioba. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Melania Stancu este lector în cadrul departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice şi Italiană al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București. Domeniile sale de interes științific sunt teoriile metaforei, poetica cognitivă, avangarda istorică, identitatea și literatura hispano-americană, precum și literatura spaniolă de secol XX.
Mianda Cioba este profesor în cadrul departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice şi Italiană al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București. Domeniile sale de interes științific sunt filologia hispanică, literatura și cultura Evului Mediu, a Renașterii și Barocului spaniol în perspectivă romanică, ecdotică, editarea critică de manuscrise medievale, identitatea culturală hispanică, istoria ideilor și a discursului identitar, teorie critică și teorii ale interpretării discursului.
Lunchtime Seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.
Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.