Lunchtime seminar pe tema “From Famagusta to Lepanto: Spain between Cultural Inferiority and Imperial Aggrandizing” la ICUB

Lunchtime seminar pe tema “From Famagusta to Lepanto: Spain between Cultural Inferiority and Imperial Aggrandizing” la ICUB

04 iunie, 2019 in Actualitate, Evenimente, Știri

Joi, 6 iunie 2019, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează prelegerea From Famagusta to Lepanto: Spain between Cultural Inferiority and Imperial Aggrandizing susținută de lect. univ. dr. Silvia Ștefan, câștigătoare a unui grant ICUB pentru tineri cercetători din Universitatea din București. Evenimentul, organizat în cadrul seriei Lunchtime Seminar va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Silvia Ștefan este lector în cadrul Departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice, Italiană, Filologie Clasică și Neogreacă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine. A obținut titlul de doctor în 2016, la Universitatea din București, cu teza Imitatio en la poética de Fernando de Herrera (1534-1597), publicată ulterior la editura Ars Docendi. A editat o serie de volume, este vicepreședinte al grupului de cercetare Central and Eastern European Seminar of the Spanish Golden Age (CEESSGA) și membru fondator al Asociației Române de Studii Ibero-Americane. Domeniile sale de interes sunt epoca de aur a poeziei spaniole și sursele antice, medievale și renascentiste ale acesteia, istoria și teoria poetică.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.