Masteranzi ai Facultății de Geografie a UB în practică la Bruxelles

Masteranzi ai Facultății de Geografie a UB în practică la Bruxelles

04 februarie 2019 în International, Știri, Student

În perioada 22-28 februarie 2019, studenții din anul I ai masteratului de Evaluarea Integrată a Stării Mediului din cadrul Facultății de Geografie a Universității din București își vor realiza stagiile de practică în instituții europene din Bruxelles. Acestora li se vor alătura studenți ai Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și ai Universității Ovidius din Constanța. La Universitatea din București, practica este realizată sub coordonarea prof. univ. dr. Cristian Iojă.
Ca în fiecare an, activitățile se axează pe cunoașterea demersului instituțional la nivel european: care sunt cele mai importante instituții, cum pot fi accesate informații referitoare la acestea, care este rolul lor în cadrul Uniunii Europene, cum se realizează colaborarea dintre ele, cum poți dezvolta o carieră în instituții europene etc. Practica de anul acesta va sta sub semnul președinției românești a Consiliului European, iar studenții vor avea contact direct cu oficialii de la Bruxelles și vor înțelege cum sunt realizate negocierile și care sunt sarcinile asumate la președinția Consiliului Uniunii Europene. Pe agenda evenimentelor se numără vizita la Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, studenții fiind întâmpinați, pe rând, de reprezentanți ai celor trei mari instituții.
În pregătirea acestui eveniment, viitorii stagiari au susținut la pe 29 ianuarie, în cadrul Cercului Științific Studențesc de Știința Mediului, prezentări referitoare la valorile europene, responsabilitățile unui stat membru al Uniunii Europene și la rolul instituțiilor UE.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.