“Mathematics Almost Everywhere” – eveniment dedicat memoriei academicianului Solomon Marcus la Universitatea din București

“Mathematics Almost Everywhere” – eveniment dedicat memoriei academicianului Solomon Marcus la Universitatea din București

20 august, 2018 in Actualitate, Evenimente, Știri

Luni, 27 august 2018, la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București a avut loc prezentarea cărții Mathematics Almost Everywhere – In Memory of Solomon Marcus, eveniment dedicat în memoria academicianului român Solomon Marcus. Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul Spiru Haret al Facultății de Matematică și Informatică (str. Academiei, nr. 14, București).
În cadrul evenimentului au luat cuvântul prof. univ. dr. Cristian Calude, prof. univ. dr. Gheorghe Dincă, prof. univ. dr. Laurențiu Leuștean, acad. prof. univ. dr. Gheorghe Păun, prof. univ. dr. Doru Ștefănescu și prof. univ. dr. Tudor Zamfirescu, specialiști în domeniu, care au avut oportunitatea de a-l cunoaște pe omul și matematicianul Solomon Marcus.
Cartea, publicată la editura World Scientific și coordonată de prof. univ. dr. Alexandra Bellow, prof. univ. dr. Cristian Calude și prof. univ. dr. Tudor Zamfirescu, este o colecție de lucrări originale, de cercetare și studii, dedicate memoriei matematicianului român Solomon Marcus (1925-2016). Profesorul Marcus a publicat numeroase lucrări în analiză matematică, informatică teoretică, lingvistică matematică, poetică, teoria literaturii, semiotică și alte domenii mai puțin legate de matematică, cum ar fi antropologia culturală, biologia, istoria și filosofia științei, educația. El a exemplificat o bogăție inimaginabilă de idei.
Acest volum subliniază domeniile matematice în care a lucrat Solomon Marcus și demonstrează — așa cum a făcut el însuși — interconexiunile dintre ele. Autorii care contribuie la acest volum sunt experți bine cunoscuți în domeniile lor. Cei mai mulți l-au cunoscut pe Profesorul Marcus, alții îi datorează impulsurile sale decisive pentru carierele și dezvoltarea lor generală.
Cu articole în zone atât de diverse, volumul atrage cititori care doresc să își diversifice propriile cunoștințe sau să găsească legături neașteptate cu alte subiecte.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.