Membrii Asociației Universitur, vizită în Uganda în cadrul proiectului Erasmus+ “GAGA – Global Action for Gender Awareness”

Membrii Asociației Universitur, vizită în Uganda în cadrul proiectului Erasmus+ “GAGA – Global Action for Gender Awareness”

18 martie, 2019 in Actualitate, Știri

În perioada 15-24 februarie 2019, Asociația Universitur a participat la trainingul internațional Working Methods and Diagnostics ce face parte din proiectul Erasmus+ GAGA – Global Action for Gender Awareness. Trainingul s-a desfășurat în Kampala, Uganda, și a fost a doua mobilitate din cadrul acestui proiect, prima desfășurându-se în perioada 19-23 ianuarie 2019 lângă Quito, Ecuador.
Proiectul GAGA – Global Action for Gender Awareness este coordonat de Asociația Lunaria din Italia și reunește ca parteneri 10 organizații non-guvernamentale de pe patru continente – Europa, Asia, Africa și America de Sud. Asociația Universitur se numără printre cei 10 parteneri și a fost reprezentată, atât în Ecuador, cât și în Uganda, de asist. univ. dr. Anca Tudoricu, cadru didactic la Facultatea de Geografie.
Scopul proiectului GAGA – Global Action for Gender Awareness este promovarea și susținerea egalității de gen și a drepturilor femeilor prin intermediul metodelor de educație non-formală, urmând ca pe parcursul a doi ani (noiembrie 2018 și octombrie 2020) să se desfășoare un număr de traininguri internaționale pentru formarea lucrătorilor de tineret și a voluntarilor ce vor facilita la rândul lor inițiative locale pe tema egalității de gen.
Datorită legăturii cu lumea academică prin intermediul membrilor săi fondatori, Asociația Universitur are ca rol în acest proiect asigurarea unei abordări corecte din punct de vedere metodologic a etapei de evaluare a necesităților comunităților locale, prin elaborarea unui chestionar ce va fi aplicat în toate cele 10 țări partenere. În plus, membrii și voluntarii Universitur vor coordona inițiative locale ce vor implica, printre alte grupuri țintă, și studenții Universității din București și ai Facutății de Geografie.
Universitur și-a început activitatea în anul 2002, sub forma Clubului de Turism al Facultății de Geografie aflat sub îndrumarea conf. univ. dr. Daniela Dumbrăveanu. În 2011, Clubul de Turism a devenit oficial Asociația Universitur, un ONG care și-a propus să aducă educația non-formală mai aproape de studenții Universității din București, vizând ca grup țintă mai ales studenții Facultății de Geografie.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.