Mircia Dumitrescu la „Cafeneaua critică”

Mircia Dumitrescu la „Cafeneaua critică”

05 februarie, 2019 in Evenimente, Știri

Joi, 7 februarie 2019, în cadrul „Cafenelei critice” va avea loc un dialog cu şi despre Mircia Dumitrescu. Discuția se va desfășura începând cu ora 19:00 la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8). Amfitrionul întâlnirii va fi, ca de obicei, profesorul Ion Bogdan Lefter de la Facultatea de Litere a Universității din București.
În paralel, tot la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, în sediul din Calea Griviţei nr. 64-66, este deschisă o expoziţie Mircia Dumitrescu, un soi de „antologie” alcătuită din mai vechile şi mai noile sale explorări vizuale, grafice, fotografice, sculpturale ş.a.m.d.
Grafician, pictor, sculptor, „obiectualist”, „serialist”, „instalaţionist”, Mircia Dumitrescu lucrează mult şi expune generos, în „personale” şi în „colective”, în instituţii publice şi în spaţii „alternative”, ilustrează cărţi şi imaginează „identităţi vizuale” pentru evenimente culturale, îndrumă studenţi-viitori-artişti ori copii şi adolescenţi talentaţi, e prezent de peste o jumătate de secol pe scena artelor româneşti, dând în ultimele decenii şi în chiar aceşti ani senzaţia de ubicuitate.
„Cafeneaua critică”, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate, desfăşurat în 1994-1998, în cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, şi după 2008, în diverse cluburi din Capitală, este găzduită actualmente de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.