Prelegerea „Prezența dezgustului în psihopatologia anxietății”, susținută de doctoranda Simona Pascal în cadrul seminarului „Conștiență și cunoaștere – o abordare interdisciplinară”

Prelegerea „Prezența dezgustului în psihopatologia anxietății”, susținută de doctoranda Simona Pascal în cadrul seminarului „Conștiență și cunoaștere – o abordare interdisciplinară”

14 mai, 2018 in Evenimente, Știri

Marți, 22 mai 2018, Secția de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB) organizează o nouă prelegere în cadrul seminarului „Conștiență și cunoaștere – o abordare interdisciplinară”. Prelegerea va avea loc la sediul IRH-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1), în Sala de Conferințe, începând cu ora 17:00.
Tema prelegerii susținute de doctoranda Simona Pascal, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, este „Prezența dezgustului în psihopatologia anxietății”. Simona Pascal va explica faptul că dezgustul este un răspuns emoțional în afecțiuni ca anxietatea și comportamentul obsesiv-compulsiv. Cercetări recente în psihologia clinică indică prezența unui nivel înalt de frică și dezgust când apar stimulii unor fobii, în cazul unor afecțiuni ca anxietatea și comportamentul obsesiv-compulsiv. Aceste aspecte pot fi deosebit de utile în ceea ce privește atât diagnosticul, cât și tratamentul celor două afecțiuni. Deși tratamentele bazate pe expunere par să fie o poveste de succes în anxietate, se știu foarte puține lucruri despre eficiența cu care ele ar putea fi utile în cazul unor simptome de dezgust și frică. Simona Pascal va pleda pentru o evaluare clinică aprofundată a dezgustului în acest sens și îi va observa în același timp și limitele.
Simona Pascal este psiholog clinician și doctorand la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București. Este, de asemenea, afiliată la Laboratorul de Științe Clinice Cognitive de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București. Cercetarea ei se concentrează asupra rolului dezgustului în anxietate, asupra caracteristicilor cognitive ale afecțiunilor clinice și asupra tehnicii de priming în psihologia clinică.
Seminarele „Conștientă și cunoaștere – o abordare interdisciplinară” sunt organizate de dr. Diana Stanciu, membru asociat al Secției de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București. Mai multe informații despre activitatea de cercetare a Dianei Stanciu pot fi accesate aici.
Mai multe informații despre seminarele „Conștientă și cunoaștere – o abordare interdisciplinară” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.