Prezentarea „Cartei etice a rețelelor sociale” la Centrul pentru Integritate Academică (CARFIA) al Universității din București

Prezentarea „Cartei etice a rețelelor sociale” la Centrul pentru Integritate Academică (CARFIA) al Universității din București

18 octombrie 2018 în Evenimente, Știri

Luni, 29 octombrie 2018, Centrul pentru Integritate Academică (CARFIA) al Universității din București organizează prezentarea Cartei etice a rețelelor sociale, susținută de Horea Mihai Bădău, lect. univ. dr. la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, profesor-cercetător la Universitatea „Sophia-Antipolis” din Nisa, membru al Laboratorului de cercetare SIC. Lab Méditerrannée. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17:00, în Sala de Conferințe a  CARFIA (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Prin această prezentare, autorul aduce o perspectivă nouă privind drepturile și obligațiile persoanelor care folosesc rețelele sociale, delimitând comportamentul etic în online.
Carta Etică a Rețelelor Sociale enunță 12 principii și soluții etice, care vizează subiecte intens dezbătute precum hate-speech-ulclickbait-ul, fenomenul  fake news, manipularea reputației online, transparența sau dreptul la replică. Conținutul Cartei Etice a Rețelelor Sociale se adresează tututor persoanelor care au un cont activ de Social Media, de la profesioniști în domeniul comunicării, până la jurnaliști, influențatori sau simpli utilizatori și are potențialul de a produce o schimbare benefică în comunicarea online.
Horea Mihai Bădău este autorul primului manual de Social Media și al primului manual de Jurnalism Online din România, autor al primei Teorii Social Media, validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Informației și ale Comunicării și publicată de SFSIC la Editura l’Harmattan, Paris, iulie 2015. Este titular al cursurilor de Social Media și de Jurnalism Online, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a Universității din București, al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale, la Universitatea Sophia-Antipolis din Nisa, Facultatea de Litere, Departamentul Informație-Comunicare, Master 2 EMIC, Master 2 DISTIC, L3 și L1, profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Master 1 clasa A+ Produits et Services Multimedia. De asemenea, el este jurnalist de 14 ani la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show) și Mediapro (fondator și redactor șef la portalului Mediapro), fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media (asociație care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice în presa românească) și formator acreditat ANC.
CARFIA este primul centru academic din România dedicat domeniului Integrității academice. El a fost creat la Universitatea din București la inițiativa prof. univ. dr. Marian Popescu. De asemenea, UB este membră a Institutului Internațional de Cercetare a Fraudei și Plagiatului Academic (IRAFPA) de la Geneva. Mai multe informații despre Centrul pentru Integritate academică al Universității din București pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.